Fine tips:

Dietter for den moderne mage

For noen er lavkarbodiett å ligge på kjellergulvet og spise karbonade...

Publisert Oppdatert

Jeg undres til daglig: hva pokker skal jeg spise? Jeg tenker ikke nødvendigvis på handleturene til Rema 1000 på Årnes, hvor ukas ernæring anskaffes med en logistisk presisjon vi ikke har sett siden 1940-tallet, men mer i retning av hva som er sunt. Det er nemlig slik at vi stadig bombarderes av hva vi helst ikke skal spise og dette er gjerne ting vi troskyldigst har gaflet i oss siden barnehagen. Jeg sparer dere nok en gang for tid, og gir dere herved oversikten over ernæringsjungelens ulike dietter:

5 Vekter-dietten

Nei, jeg tenker ikke på indonesisk kosttilskudd og flest mulig proteiner, men en diett jeg levde på da jeg en gang i tiden jobbet som vekter. Den besto av frokost: Svart kaffe, ei klype snus (ikke porsjon), og ei grillpølse i brød. Denne dietten kan anbefales mot hard mage. Ikke bli skremt av lett syrlig asfaltlukt på avtredet etter «tømmetid», dette vil bare si at du har dosert riktig.

Dette er en annen type vekterdiett... Dette er en annen type vekterdiett...


4 Kulturdietten

En god kebab inneholder en del av de næringsstoffene vi sikkert trenger: Hvitt brød, daff salat og ikke minst dugelig med animalsk fett. Du får også et kulturelt påfyll, og da tenker jeg på bakteriekulturen. Denne dietten kan på sikt hjelpe mot alderdom. Vær dog obs på kulturelt overforbruk: Når betjeningen på gatekjøkkenet hilser på deg på t-banen, kan du muligens trappe litt ned.

Da kan du alltids gå over til medisterdeig.... Da kan du alltids gå over til medisterdeig....3. Student-dietten


Enhver som har en bakgrunn som student, kjenner til ordtaket «man tager hva man haver», i alle fall de tre ukene mellom hver utbetaling fra lånekassen. Her er stikkordet øl. Kjøp masse øl ved hver utbetaling, så kan du kjøpe havregryn for panten. Havregryn kan brukes til det meste av studentrelatert mat slik som grøt, og ikke minst er det sunt. Du kan selvsagt også piffe opp grøten med tacokrydder eller ha som topping på pizza.

Studentpizza tilberedes gjerne på plenen... Studentpizza tilberedes gjerne på plenen...2. «Markens Grøde»-dietten»


Enhver som har lest denne mursteinen av Hamsun skjønner selvsagt at her gjelder å rydde en gård i skogen, og leve av det naturen kan fremskaffe. Det er jo sunne saker. Hvis du mangler elg på tunet, kålrot i hagen, og sjøldaua tiur, kan du jo selvsagt kjøre dietten bokstavelig, og slenge hele boka i kjelen. Smakfull litteratur, med masse fiber. Kanskje vi heller skal kalle dette «Hamsun-dietten», siden du sikkert kan gjøre det samme med alt han skrev. Ekstra moro er det selvsagt å sjekke papiret etter «endt leveranse» for å se om teksten har kommet med.

Noen må snart hjelpe denne karen å grave et skikkelig hull i jorda.... Noen må snart hjelpe denne karen å grave et skikkelig hull i jorda....1. «Koffein-dietten»


Koffein brenner jo fett, ergo er det bare å bøtte nedpå. Om du praktiserer denne slavisk, kan det medføre evt bivirkninger i form av marsipankake, men det får være opp til deg. Du får her mer tid i døgnet, for å tenke over livets hårde realiteter som du glemte i dag også. Om ikke to liter kaffe holder deg våken, så har du nok såpass mageknip at du kan tenke over hvilken diett du skal prøve i morgen.Bonus: «Vann-dietten»

Nei vi snakker ikke om elementet H2O, men om en diett som består utelukkende av hva som lever i vannet. Denne kan bl.a hjelpe mot matlyst og glede ved middagsbordet.


Vil du se flere skrotinger? Vi har en god samling av dem her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning