Den triste dagen

Av respekt for både de døde og de overlevende, tar vi en liten pause fra vår daglige idioti her på Pondus.no.

Publisert Oppdatert

Det er ikke lett å forsøke å være morsom hver dag. Vi i redaksjonen håper vi er unnskyldt for at vi ikke finner det i beste smak å forsøke på våre små latterligheter i en tid som denne.

Norge er rystet til grunnvollene av en hendelse som det ikke finnes maken til. Aldri har så mange uskyldige måttet bøte med livet som følge av en enkelt manns berserkergang. Skrekkhistoriene fra både Utøya og Regjeringskvartalet vil henge ved oss som en tjæresort og tung sky i uant fremtid, og vi som nasjon vil aldri bli den samme.

Men dette svekker oss ikke. Snarere tvert i mot. Det viser seg at vi faktisk blir sterkere. At gjerningsmannens forsøk på å splitte oss, faktisk har smidd oss sammen i lenker som er usynlige, men likevel tykkere enn blod.

Uten å gjøre dette til en 17.mai tale, synes jeg vi kan være stolte av landet vårt. Vi kan være stolte av måten alle, fra politikere og myndigheter helt ned til tilfeldig forbipasserende har håndtert denne krisen på. Landet rundt arrangeres det fakkeltog og støtte-erklæringer.

Og kun de aller færreste har skreket om gjerningsmannens blod. Det er tegnet på en sivilisert nasjon, og det er viktig å bringe med seg videre. Vi er mennesker, tross alt.

Men livet må gå videre, og vi lover dere at vi er tilbake med høye kneløft før vi aner det. Bare ikke i dag.

I dag vil vi gå i tog. I dag vil vi tenne lys. I dag vil vi sende varme tanker til alle som har det vondt.

"Om èn mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise"


Redaksjonen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen