fine tips:

Den ærlige festivalguiden

Uansett hvilken festival man drar på har de to ting til felles: Kald gjørme og lunkent øl.

Publisert Oppdatert

Med nudler på stormkjøkkenet og flått i brystvorta kan festen begynne. For hva er vel bedre enn å tilbringe fellesferien med fremmede hippier, fellesdusj og alternativ musikk man egentlig ikke har hørt før? Vi kommer ikke på noe.

Her er en guide som vil få deg helskinnet igjennom enhver festival!

Campingen

Det finnes kun én regel når man skal campe på festival. Aldri slå opp telt ved et gjerde. Det fungerer nemlig som et offentlig toalett for fulle gjester, noe festivaler pleier å ha mange av. Det virker kanskje ikke så ille første natten, men vent til du våkner av at sola skinner og pisset damper inn i teltåpningen som en badstue bestående av ammoniakk som sakte men sikkert etser vekk huden din. Situasjonen blir ikke bedre når du åpner luka og finner en kar på pumpestadiet krypende i sin egen avføring på vei inn i ytterteltet ditt for å finne ly fra varmen.

 


Stilen
Det finnes kun to settinger hvor det er greit for menn å gå med avklippede jeans og stråhatt. Den første er på settet til en lavbudsjettert oppfølger av Brokeback Mountain, og den andre er på festival. Om man trer på seg støvler og opprevet poncho, pent kombinert med tusj i fjeset og løvetann i luggen, blir man som regel ført vekk i hvit trøye. På festival derimot, er dette et minstekrav. Man må heller ikke glemme overprisede solbriller og gamle festivalbånd som skal vise at man er gjenganger og derfor bedre enn alle andre.

 

Utstyret
Det lureste du kan ta med er støvler. Ikke fordi det nødvendigvis blir regn (joda), men når en liten landsby bor sammen på et jorde over lengre tid, vil det være mer sannsynlig å finne glatt hud på underarmen til Madonna, enn det er å finne tørr bakke på campen. Stoler og fellestelt er også et must, men belag deg på at dette vil bli stjålet i løpet av de første dagene. Det er derfor bedre med billig plastikk og en ekstra kasse øl, enn dyre ting som vil pryde hagen til den kleptomane kjerringa i naboteltet.

 

Det viktigste: Humøret
Når man ikke har dusjet på en uke og har så mange vannblemmer under føttene at man får vannplaning av å løpe, er det kun det gode humøret som gjelder. Bak den skitne fasaden ligger nemlig fellesskap, god musikk og nye tvilsomme venner. Så sprett en pils og god festivalsommer!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning