øresus:

Death Angel - The Dream Calls for Blood

Andrefiolinistens revansj!

Publisert Oppdatert

Å thrashe, thrasher, har thrashet.

Alle som hører jevnlig på thrash, kjenner navnet Death Angel. Bandet ble dannet helt i begynnelsen av sjangerbølgen, men kom ikke ut med debuten 'The Ultra-Violence' før i 1987, da de mest ikoniske bandene allerede var blitt risset inn i stein. Death Angel klarte heller ikke, i følge både fans og kritikere, å holde oppe nivået de hadde satt seg med den første platen. Dermed ble de stående på sidelinjen (også kjent som musikkbransjens limbo) og se på. Aldri helt glemt, men heller aldri sluppet til i rampelyset. Flere veteraner har også gjort ganske vellykkede tilbakekomster de siste årene, så bandet står fremdeles med en stor utfordring når de i disse dager er klare med sitt sjuende album 'The Dream Calls for Blood'.

Platen starter sterkt med den fartsfylte 'Left for Dead', som gir en god smak av det beste klassisk thrash har å by på. Den skyter adrenalin rett i hjertet, og klarer samtidig å være fengende uten å egentlig ha noen merkverdige melodier. Dette er den røde tråden. Bandet spiller en type thrash som ikke er for brutal, og ikke for puslete, slik at den tilfredstiller både blodfans og nykommere til sjangeren. De lener seg ikke for mye på gjenkjennelighet, men gir hver eneste låt en fylde som etterlater deg med en intens trang til å fyre opp platen på nytt!

</p> <p>Låtene sparker både baller og ræv, men det er en liten ting som holder Death Angel tilbake fra et virkelig glitrende comeback. Platen er litt for finpusset, og den krystallklare og tamme produksjon suger litt av råskapen ut av musikken. Thrash handler om kaos! Det skal låte som torden og jordskred, ikke duringen til et modem. Men, dette er ikke bandet sin feil. Produsent Jason Suecof er godt kjent for sine "syntetiske" verk.</p> <p>Til tross for dette, er 'The Dream Calls for Blood' et av årets mest interessante thrash-album. Vokalist Mark Osegueda skal ha mye av takken for dette, med sin allsidige stemme. Han kan flasse lakken av en leddbuss, og i neste øyeblikk dra fram den mest maskuline <a href="http://bit.ly/9Mjc44">dioesque</a> røst! Denne kan nytes av alle som liker metal!</p> <p> </p> <h1>8 av 10 konger!</h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning