topp 10:

De tøffeste actionheltene

Publisert Oppdatert

Når man skal se en actionfilm med følgende folk i hovedrollene, må man legge alle forventninger på hyllen før man setter i gang.

I disse filmene er det nemlig helt naturlig at en skranglete, gammel Chevy kan komme opp i samme fart som et F16, ta noen akrobatiske piruetter gjennom en skyskraper, for deretter å lande på hjulene og kjøre trygt videre. Man må også godta at en mann kan ta 17 kuler i brystet før han går ned i knestående, og at samtlige skurker har minst 9 liv.

Denne listen er med andre ord ikke basert på filmkvalitet eller skuespillerprestasjoner, men heller på testosteronnivået, størrelsen og antallet på eksplosjonene, og selvsagt OPM (One-liners pr. minutt). Let the battle begin!

10. Kate Beckinsale

src="http://www.cockynoodle.com/beckinsale.jpg" alt="" width="460" height="200" />

Hun er kanskje ikke den største testosteronbomben på denne listen, men hun tar seg unektelig bra ut i tettsittende lær, om hun så er bevæpnet med armbrøst eller huggtenner. Til tross for mange "mykere" roller, klarer hun også å være tøff i trynet når det trengs.

De "beste" rollene: Selene (Underworld) og Anna Valerious (Van Helsing).


9. Dolph Lundgren

src="http://www.cockynoodle.com/lundgren.jpg" alt="" width="460" height="200" />

Dolph Lundgren ser ut som noe man finner på nazistenes propagandaplakater. Hvem hadde vel trodd at han kunne bli slik en elskverdig actionhelt? Selv om han som oftest spiller på bortelaget, så går det et lite jubelrop i oss hver gang han slipper løs beistet på de stakkars motstanderne sine. Da spiller det ingen rolle for oss om det er helter eller skurker han påfører skade.

De "beste" rollene:
Andrew Scott/GR13 (Universal Soldier), Jack Caine (Dark Angel) og Nikolai Rachenko (Red Scorpion).


8. Steven Seagal

src="http://www.cockynoodle.com/seagal.jpg" alt="" width="460" height="200" />


Mannen har aldri vært med i, eller laget, en eneste film som er over middels forferdelig, men vi har likevel en snodig tiltrekning til de teite one-linerne hans og måten han knekker armene og beina til skurkene som saltstenger med osteoporose.

De "beste" rollene: Nico Toscani (Above the Law), Mason Storm (Hard to Kill), Casey Ryback (Under Siege).

Listen fortsetter på neste side...

7. Angelina Jolie

src="http://www.cockynoodle.com/jolie.jpg" alt="" width="460" height="200" />

Denne damen har noe for enhver smak. Mennene jubler bare hun sprader rundt i tettsittende klær og trutmunn, og dameleiren stemmer i med trampeklapp når hun skader klåfingrede mørkemenn. Hun er kanskje den skuespillerinnen som faller mest naturlig inn i rollen som livsfarlig skjønnhet, og det scorer høyt hos oss.

De "beste" rollene:
Lara Croft (Tomb Raider), Fox (Wanted) og Sara Wayland (Gone In 60 Seconds).


6. Sylvester Stallone

src="http://www.cockynoodle.com/stallone.jpg" alt="" width="460" height="200" />

Han kan rett og slett ikke spille i noe annet enn actionfilmer, og da er det jammen godt at han med tiden har begynt å kjenne sine begrensinger. Men, han gjør det godt, og er bedre enn mange på denne listen til å gjøre troverdige roller som dommer, jury og bøddel. Litt trekk for mykpornoen i sine tidligere dager og "Stopp! Ellers skyter mamma!"...

De "beste" rollene: John Rambo (First Blood), Gabe Walker (Cliffhanger), John Spartan (Demolition Man).


5. Kurt Russell

src="http://www.cockynoodle.com/russell.jpg" alt="" width="460" height="200" />


Mannen med verdens mest firkantede hode glir så naturlig inn i rollene som tøffing av den mest macho sorten, at man skulle tro skuespillet foregår utenfor filmsettet. Snart vil legevitenskapen kunne bevise at testosteronbehandling kan erstattes med en to-timers dose med Snake Plissken...

De "beste" rollene: R.J. MacReady (The Thing), Snake Plissken (Escape From New York), Jack O'Neil (Stargate)

Listen fortsetter på neste side...


4. Milla Jovovich

src="http://www.cockynoodle.com/milla.jpg" alt="" width="460" height="200" />

Ble kjent for verden gjennom rollen som Leeloo i The Fifth Element, og har etter dette blitt førstevalget for enhver actionrolle der det kreves bra dreis på slåssing og våpenføring. Vi har våre mistanker om at hun egentlig er en topptrent, sovjetisk agent, sendt for å infiltrere Hollywood.

De "beste" rollene: Leeloo (The Fifth Element), Alice (Resident Evil) og Violet (Ultraviolet).


3. Jean-Claude Van Damme

src="http://www.cockynoodle.com/van-damme.jpg" alt="" width="460" height="200" />


Aksenten hans er så belgisk og nusselig at den nesten er underholdning nok i seg selv, og er kun overgått av Ahnold sine tapre forsåk på å mestre det engelske språket. Men så sparker han også ræv som bare en dekorert kickbokser kan! Han er en av de får sportsutøverne som har klart å tilpasse seg skuespilleryrket, og leverer både rundspark og one-liners med stor suksess.

De "beste" rollene: Frank Dux (Bloodsport), Luc Deveraux/GR44 (Universal Soldier) og Gibson Rickenbacker (Cyborg).


2. Bruce Willis

src="http://www.cockynoodle.com/willis.jpg" alt="" width="460" height="200" />

Denne karen er faktisk full av talent, og kan levere både seriøse og hysterisk morsomme rollefigurer. Han står også bak noen av de mest brukte erketypene, og sjangeren hadde neppe vært den samme uten ham. Hvem andre kunne fått oss til å ønske at vi også var tidsreisende fanger på et lugubert mentalsykehus?

De "beste" rollene: John McClane (Die Hard), James Cole (Twelve Monkeys) og Korben Dallas (The Fifth Element).

Hvem tar den gilde førsteplassen? Vennligst kjør trommevirvel...

1. Arnold Schwarzenegger

src="http://www.cockynoodle.com/arnold.jpg" alt="" width="460" height="200" />


Hvem ellers kunne det være? Han høres gjerne ut som et esel som prøver å framføre Shakespeare, og skuespillertalentet hans har aldri eksistert, men ved Manitu, vi elsker denne østerrikske steroidebomben! Om plottene i filmene er hinsides dårlige, så blir de i det minste alltid reddet av de forstyrrende grimasene hans og de veldig spesielle lydene han lager hver gang han slår, sparker, skyter, eller bare børster flass fra skuldrene.


Det finnes ikke bra one-liners, og dermed trenger du ikke talent for å komme med dem heller. De får i stedet en humoristisk verdi når de fremføres av Schwarzenegger, i stedet for anklager om late manusforfattere. I 'Batman and Robin' er jo hele rollen hans som Mr. Freeze en eneste stor punchline, og kanskje det eneste som gjør den filmen utholdelig.

De beste filmene hans er den perfekte blandingen av muskler, latterlig, uvirkelig vold og blodsutgytelse, historisk teite vitser, og utilsiktet humor. Vi sitter alltid igjen med en stort glis, og hvilke flere grunner trenger man for å krone ham til kongen av action?

De "beste" rollene: T-800 (Terminator 1 & 2), Dutch (Predator) og Douglas Quaid (Total Recall).


Vi har selvsagt glemt noen av dine favoritter, det er selvsagt utilgivelig og det er bare å hudflette oss i kommentarfeltet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning