sport uten offside:

De mest alternative sommersportene

Publisert Oppdatert

I vinter kjørte vi en artikkel med forslag til nye vintersporter, og nå som solen står høyt og gjør sprøstekt løk av oss, kliner vi til med nye forslag til sommersporter.

Før i tiden måtte man i det minste mane fram litt svette for at aktiviteten du puslet med kunne kalles "sport". Nå er det selvsagt ikke alle svette aktiviteter som passer seg for sportsarenaer (selv om noen sikkert liker å kalle soverommet akkurat det) og beste sendetid, men dere skjønner poenget. I disse dager eksisterer det derimot ingen grenser for hva som kan få støtte fra grassrotandelen. Når golf, dart og til og med sjakk havner i samme klasse som ekte idrett med rund ball og gressmatte, så burde det ikke være så vanskelig å slå gjennom med de følgende forslagene våre på nye sommersporter:


Pølsespising

Når en asiat på størrelse med en hagenisse kan sluke femti pølser på knappe ti minutter, burde det ikke være noe problem for en røslig nordmann å slå denne rekorden sønder og sammen. Endelig kan landets taxisjåfører få den heder og ære de virkelig fortjener!

Steinsprett

Diskos, spyd og kulekast har jo allerede vært olympiske grener i minst 60 år, så hvorfor ikke flytte disse sportene ut av den trauste arenaen og ned til stranden? Både lengde på kastet og antall sprett vil selvsagt ha innvirkning på sluttsummen. Og senker du noen måker i samme slengen, vanker det bonus. Dermed er vi allerede på et nivå som krever langt høyere, tekniske ferdigheter enn i de overnevnte sportene.

Brettspill Som vi nevnte, har sjakk fått den ufortjente ære å kalles sport, så hvorfor ikke innføre mesterskap i andre brettspill? Hvem ville vel ikke kjempet med blod, svette og tårer for å bli verdensmester i bondesjakk eller Ludo og løfte den gyldne spillebrikken stolt over hodet?

Stupekonkurranse uten krav om ferdigheter

Dette blir mer en kunstnerisk og stilfull øvelse, som kunstløp eller den tingen der de spretter rundt i trikot og vifter med en kvist med fargerike tøystykker på. Det fins mye forskjellig for deltakerne å velge mellom; Spikeren, Reken, Bomben, Ørn i flukt, Organknuseren... Bare fantasien setter grenser. Dommerne vil legge vekt på koordinasjonsmangel, sprut og artigste smertehyl.

Offroad sekkeløpsrc="upload/modules/articles/articles/image/original/232961634451127617031250.jpg" alt="" />Å halte rundt i en slitt potetsekk trenger ikke å være like kjedelig som 17.mailekene / Teambuildingen de vanligvis utføres på. Her gjelder det å være førstemann ned bakken sammen med sekken sin, og om motstanderne dine skulle bli utsatt for helt tilfeldige "uhell" underveis, så vil det selvsagt bli medregnet i sluttsummen.

Vannskiskytingsrc="upload/modules/articles/articles/image/original/3140634451127619375000.jpg" alt="" />
Dette er en litt mer interessant versjon av vintersporten. Man farter rundt på vannflaten i 50-60 knop, bevæpnet med harpun for å plaffe ned de oppsatte blinkene langs løypen (som helst er armert med C4), før løpet avsluttes med et hopp og noen triks gjennom fire, eksploderende brannringer. Action, action, ACTIOOON!

Det fins altså bedre, og mer underholdende alternativer til ørten mil kappgang, friteknikk, og vi regner med dere har både flere og bedre tips å komme med. Hva med dyptvannsbryting eller bobletangpopping? Kommentarfeltet er deres!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning