Historien er full av dem:

De gærneste kongelige!

Publisert Oppdatert

Deler av vår kjære kongefamilie leverer stadig nye stunts som kan få oss til å tvile på om de egentlig er kvalifiserte til å representere vårt langstrakte land. Men erde egentlig så på trynet i myra som vi skal ha det til?

Det er en stund siden Märtha Louise falt og slo hodet sitt i badegulvet og deretter startet Engleskolen. Nå har hennes vibrasjonsfølsomme sinn til og med smittet over på hennes andre halvdel (vi tør neimenn ikke si om det er den bedre eller verre halvdelen). Den ene ser spøkelser, den andre ser engler.

Uansett om de tror på sine egne stemmer eller stemmene i hodet, er dette strengt tatt ikke noe man går offentlig ut med. En velbalansert person ville nok først tatt kontakt med psykolog, heksedoktor eller eksorsist før man tilbyr luftstøtte til Japan fra sine bevingede leiesoldater eller holder en TV-overført samtale med sine avdøde slektninger.

Etter et lite dykk i verdens adelshistorie kan vi trøste oss med at våre kongelige eksentrikere er langt fra så ute på tur med tissen fremme som vi skal ha det til. Følgende historiske personer får våre blåblodige overhoder til å virke balanserte som trehjulsykler med støttehjul.

Lystløgneren

src="upload/modules/articles/articles/image/original/813168634451127268125000.jpg" alt="" />
juana,
Karl Friedrich Hieronymus, bedre kjent som Baron Münchhausen, er kanskje tidenes mest kjente løgnhals. De fantastiske historiene hans har blitt både filmatisert, animert og publisert i bøker over hele verden. Hvem har ikke blitt dysset i søvn av historier om den gale baronen som red over kontinenter på en kanonkule? Hans umettelige sult for oppmerksomhet har i senere tid blitt oppkalt etter ham (Münchhausen syndrom), og endelig forstår vi hvorfor realityserier eksisterer.

Romantikeren

src="upload/modules/articles/articles/image/original/562593634451127268906250.jpg" alt="" />

Dronning Juana av Spania var best kjent med tilnavnet "Den Gale", og ikke helt uten grunn. Det var ikke nødvendigvis noe psykisk i veien med henne, hun var stille, innadvent og humørsyk, men det var hennes kjærlighet til ektemannen som ga henne den passende tittelen. Etter å ha stadig blitt bedratt og innestengt av kongen, hadde hun likevel nok kjærlighet igjen til å kose med liket hans i lang tid etter at han døde. Yeeech...

Samleren

src="upload/modules/articles/articles/image/original/148562634451127269843750.jpg" alt="" />

Frederick William av Preussen ble kalt "Soldatkongen", ikke på grunn av hans imponerende hær, men fordi han samlet på høye menn. Disse soldatene var selvsagt altfor dyrebare til å bli brukt til krigføring, men på dager kongen følte seg litt trist og lei, muntret han seg opp ved å få hundrevis av høye, dekorerte soldater til å marsjere gjennom soverommet hans. Fin jobb...

Globetrotteren

src="upload/modules/articles/articles/image/original/419890634451127270625000.jpg" alt="" />

Genghis Khans ambisjoner og evner til å gjøre ord til handling, får Hitler til å virke som en tafatt sofapotet med flere titler innen trygdesnylting. Han rakk å "samle" halve kloden til ett rike før han bukket under, og prosessen var lite hyggelig for de sivile som stod i veien for ham. Selv om han sørget for stor fremgang og velstand for det som var igjen av folket hans, var han ellers en rablende gal og kald diktator. Et av hans mest kjente utsagn er "Det er ikke nok at jeg vinner, alle andre må feile!".

Söta bror

src="upload/modules/articles/articles/image/original/169316634451127271406250.jpg" alt="" />

Det artigste innslaget finner vi i vår egen tid, og heller ikke mer enn et drøyt steinkast unna. Skal vi tro ryktene har Kong Carl Gustav av Sverige flere svin på skogen enn du finner i frysedisken på Ullared. Vi klarer ikke helt å bestemme oss for om egenskapene hans er positive eller negative, men kan slå fast at vår egen konge som våpenglad skjørtejeger og seldrepende fartsfantom hadde spritet opp ukebladene betraktelig.

Sånn, da har vi dekket for dere, Märtha og Ari. Prøv å holde dere i skinnet fra nå av!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning