De beste og verste fotballfilmene

God idrett blir ikke alltid god film...

Publisert Oppdatert

En av våre kjære lesere etterspurte en liste over de beste fotballfilmene som er laget. Vi prøvde å lage en slik liste, men kom til tre. Derfor lagde vi også en liste over de dårligste fotballfilmene som er laget.

På bånn:

3 Green Street Hooligans
Problemet i denne filmen kan oppsummeres med fem bokstaver: Frodo. Elijah Wood har rollen som Matt Buckner, som skal gå fra å være Harvardstudent til å bli en fryktet fotballpøbel. Wood er 1.65 høy og har brystparti som en genert kolibri. Selv under de råeste voldsscenene ser han ut som de må binde ham fast for at han ikke skal blåse bort….


2 United
Denne filmen kommer fra tiden hvor alle norske filmer handlet om menn som nekter å vokse opp. Håvard Lilleheie spiller en selvopptatt guttemann som er godt oppe i tjueåra, men fremdeles drømmer om å bli proff i Manchester United. Dette er en feelgod-søplefilm som lider av det samme sukrete følg-dine-drømmer-pisset som ødelegger 99% av alle filmer om sport.


1 Goal
Øverst på lista kommer dette forferdelige makkverket. Det finnes nemlig noe verre enn dårlige filmer, nemlig dårlige filmer laget for markedsføringens skyld. Denne filmen ble laget i samarbeid med FIFA for å gjøre fotball mer populært i USA. Da kan man nesten skjønne at de fremdeles foretrekker baseball….

På topp:

3 Mean Machine
Denne filmen viser hvor enkelt det kan være å lage noe det er verdt å kikke på i 90 minutter. Vinnie Jones spiller en tidligere fotballproff som soner fengselsstraff og får i oppdrag å trene fangenes fotballag til oppgjør mot vaktene. Jason Statham spiller en voldsdømt psykopat og står i mål. Dette er ingen Oscar-kandidat, men neppe en film man angrer på å ha sett.


2 Football Factory
Dette er også en hooliganfilm, men hakket råere enn Green Street Hooligans. Danny Dyer spiller hovedrollen som Tommy Johnson: en mann som lever for helgene, hvor han drikker, tar dop og banker dritten ut av andre fotballsupportere. Kommer på lista grunnet svart humor og fravær av lykkelig slutt...


1 The Damned United
The Damned United handler om Brian Clough og hans karriere som manager frem til han får sparken, etter 42 dager, i Leeds. Filmen er et fantastisk portrett av engelsk fotball for nostalgikere, med gjørmete baner og 300£ i ukelønn. I tillegg omhandler den en av engelsk fotballs virkelig store personligheter og er både velspilt og gjennomført. Hvis man liker rappkjefta, offensive fotballtrenere elsker man denne filmen.


Konklusjon:
Etter å ha sett over hva som finnes av fotballfilmer der ute, må vi nesten ende opp på denne konklusjonen: Se The Damned United, bruk deretter resten av filmbudsjettet ditt på Premier League-kanaler.


Jada, vi vet at det er mye som både kunne vært nevnt og glemt. Vet du om en veldig god eller dårlig fotballfilm vi har glemt: skrik ut i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning