bad hairday

De beste hentesveisene

Det kommer en dag når man må innse at slaget er tapt...

Publisert Oppdatert

Hva gjør man når man begynner å bli tynn i hyssingen? Mulighetene er mange, som hårstrå på en skalle...

Noen vandrer stolt og rakrygget videre med en krans rundt sin blanke måne, andre fjerner resten av håret, og går for den ærverdige Øvrebø-looken. Man kan til og med skjule hårtapet sitt under en snasen John Deere caps, og likevel fins det folk som velger hentesveisen!

Opprinnelsen

Et av de første kjente tilfellene av denne frisyren går helt tilbake til romernes storhetstid, da keiser Constantine prøvde å skjule hårtapet sitt ved å gre det fram over skalpen. Det var selvsagt ingen som kunne si at han så ut som noe man finner i sluken i dusjen uten å forsvinne på mystisk vis, og dermed ble det heller populært å følge hans eksempel. TV-serien 'Rome' har noen gode eksempler på denne frisyren.

Moderne tid

Dagens hentesveiser får romernes versjoner til å se ut som det heteste innen siste hårmote, og det sier litt om hvilket nivå det ligger på. Japanerne bruker betegnelsen "bakodo na kamigata", eller "strekkode-frisyre" på godt norsk. Det betyr enkelt og greit det er umulig å skjule den blanke issen. Den skinner gjennom den sprikende, brylkremifiserte sideluggen som solen gjennom skyene, og får oss nesten til å foretrekke mullets.

"Jeg syns det ser helt greit ut, jeg" tenker du kanskje, og er fremdeles ikke overbevist om at hentesveisen du ser i speilet burde kastes tilbake til helvetes dype avgrunner dit den kom fra. Disse 15 eksemplene burde gjøre saken klar...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning