R.I.P.

De 6 beste Ryan Dunn stuntene!

Rabagasten og Jackass-medlemmet Ryan Dunn kjørte seg ihjel på mandag. Vi hedrer hans minne med seks av hans mest legendariske stunts.

Publisert Oppdatert

Hvem har vel ikke et forholdt til TV-serien Jackass. Fra de som syntes det var verdens barnsligste show og at enhver idiot som hadde befatning med det, fortjente hver eneste hjernerystelse og skiveprolaps de pådro seg. Til oss, som syntes det var verdens barnsligste show, og likevel lo så tårene trillet av stuntene.

Selv om han ikke var like profilert som Steve O, Bam Margera og Johnny Knoxville, var Ryan Dunn med helt fra den spede starten, og en særdeles aktiv bidragsyter til galskapen. Her er noen av de tingene som har fått oss til å le mest.

Og som vanlig gjelder advarselen "ikke prøv dette hjemme", (men hvis du gjør det, så send oss en video av det...)


6. Skjegg og lynlim


Fra Jackass 3D kommer denne klassikeren. Oppsettet er at Ryan Dunn skal fjerne rygghår fra Phil Margera ved hjelp av rompeballene sine og lynlim. Men det er først når Bam Margera smører inn hånden sin med lynlim og griper Dunns skjegg at det blir virkelig livat.


5: Ryan Dunn på MTV Cribs


MTV Cribs er programmet der vi gang på gang får bekreftet at mye penger ikke nødvendigvis betyr god smak. Den ene rapperen etter den andre viser frem sine herskapshus, og gjør sitt til at man kanskje ikke får så dårlig samvittighet for piratkopiering som man burde ha. Helt til Ryan Dunn og co viser frem sine hus. De gutta fortjener alle pengene de kan få.

4: Handlevogn - the original


Dunn startet sin karriere sammen med kompisen Bam Margera i CKY. Et av deres signaturstunt var å slå seg helseløse ved hjelp av uvøren omgang med handlevogner. Her ser har vi ur-Jackass i fri dressur.

3: Handlevogn, versjon 2.0


Hva gjør man når man har gjort alt man kan med handlevogner? Overgår seg selv, så klart. I filmen Jackass 2, følte de for å skru opp forsterkeren. Ryan Dunn er forsøkskaninen når de fester en rakett på en handlevogn. Selv om Dunn hadde hjelm (uten at det nødvendigvis beskyttet noen vitale deler), kunne han i ettertid fortelle at dette stuntet ødela halebeinet hans.


2: Full pupp


Apropos skru opp forsterkeren. I et forsøk på å gjenskape den klassiske reklamen for Maxell tape, satte de Ryan Dunn i en stol. Bak en jetmotor. Klassisk!

1. Lekebil i rattata


Kanskje det mest ikoniske Jackass-stuntet til Dunn var en lavmælt affære som besto av Dunn, en lekebil, en kondom, en tube glidekrem og et rompehull. Snakk om å "take one for the team". Ganglaget på vei til legen kunne ikke John Cleeses Silly Walks klart bedre.

Om det er en slags kosmisk ironi i at det var en bil som til slutt tok livet av legenden, vil vi ikke spekulere for mye på.

RIP, Ryan Dunn!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen