De 5 verste typene du møter på ferie

Det eneste som er dårlig med utenlandsferier, er at du ikke alltid bestemmer hvem du skal dele dem med.

Publisert Oppdatert

Syden er et land de fleste av oss har et ambivalent forhold til. Det er varmt der, og billig, og ofte veldig trivelig. Dessverre er det mange andre som også er på besøk der samtidig som deg. Ikke alle disse er like trivelige. Sånn som:


5: Oppdrageren
Denne personen reiser på ferie med fire barn i alderen 0-5 år, men regner med at det skal bli en avslappende tur. Oppdrageren er en tålmodig forelder, som ikke synes det gjør noe at toåringen prøver å åpne nødutgangen under et kolikkanfall. Riktig ille blir det ikke før på hotellet, hvor oppdrageren setter seg godt til rette i solstolen, og overlater til tilfeldig forbipasserende å sørge for at ungene ikke drukner i bassenget.

 (Kine B) (Kine B)4: Helseturisten
Helseturisten er veldig redd for å dra på ferie til utlandet og ekstremt redd for å dra på ferie til akkurat det landet vedkommende skal på ferie til. Denne personen forbereder seg på ferie ved å lese seg opp om alle sykdommene som eksisterer i ferielandet, og lar seg skremme til tårer av de tre tilfellene av Salmonella som fant sted i byen på 70-tallet. Helseturisten kan kjennes igjen på tolitersflaska med antibac vedkommende bærer rundt på, og tilbringer hele ferien med å bekymre seg for hvor ofte kokken vasker hendene.

 (Kine B) (Kine B)

 

 

 3: Veteranen
Veteranen drar aldri på annet enn charterferie og vet alt som er verdt å vite om landet Syden. Veteranen drar ikke på ferie for å kose seg, men for å sammenlikne dette reisemålet med alle de andre kliss makne stedene vedkommende har vært på. Havner du ved siden av veteranen vil du få høre at alt var mye finere her i 88. Dessuten kunne turen fra flyplassen vært organisert mye mer effektivt, det var varmere i vannet på Lanzarote, og lokalbefolkningen var mye mer autentisk før i tida.

 (Kine B) (Kine B)

 


2: Den lavmælte
Den lavmælte sitter i baren klokka sju om morgenen i hawaiiskjorte, før han skal dumpe skrålende ned i et flysete nær deg. Den lavmælte drar på ferie for å trene leveren, nyrene og sangstemmen; behandler flyvertinnene som en blanding av strippere og bartendere, og stiller seg helt uforstående til andres behov for søvn, lesing eller å høre seg selv tenke. Den lavmælte kan observeres enten sammen med sine flaue kamerater, eller med sin veldig flaue kommende eks-kone.

 (Kine B) (Kine B)1: Sherpaen
Sherpaen er på ferie for å handle, og har alltid tre kolli for mye, som hun insisterer å få ha med inn i kabinen. Sherpaen er alltid sist ombord på ethvert fly, siden det var så utrolig mye spennende til salgs på flyplassens eneste salgsbod. Siden sherpaens sosiale antenner brakk under vekten av en 8 kilos bongotromme hun kjøpte på tax-free i 99, er hun fullt i stand til å be deg ta Middelhavskystens største leirkrukke på fanget.

 (Kine B) (Kine B)

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen