rock n roll:

De 5 kleineste nye vokalistene i kjente band

Publisert Oppdatert

Er alle medlemmer i et band like mye verdt? Ja, hevder mange. Nei mener andre. Vi er neimen ikke sikker, men funnet noen bevis for at vokalisten har skrekkelig mye å si for bandet.

En vokalist er bandets frontfigur på godt og vondt. Det betyr at han tar mer plass enn de andre i bandet. Men i visse tilfeller tar han litt for mye plass. Da er det bare å gi ham fem sure i ræva (her snakker vi om tær, bare så det er sagt), og skaffe en ny vokalist. For alle har jo like stor betydning for bandet. Eller..? Her er noen band som nok angrer på at de ikke holdt ut vokalistens nykker.

5. Mötley Crüe - John Corabi


Vince Neill er kanskje den som personifiserer 80-tallets glam og sleazerock best. Boka The Dirt , burde vært pensum på barneskolen. Når hans knallharde festing ble for mye for resten av gjengen i Crüe (og det sier litt), ble han byttet ut med John Corabi. Corabi gjorde som best han kunne, men selv om han var en grei vokalist, manglet han det lille ekstra, som ga Crüe legendestatus.


4. Judas Priest - Tim "Ripper" Owens


Har vi ikke sagt det før, sier vi det igjen: Rob Halford har metallens ondeste stemme. Det er ikke bare å bytte ut den legenden med en eller annen løk fra et coverband. Likevel var det nettopp det gutta i Priest gjorde da Halford ville trøkke til enda hardere i taklingene med prosjektet "Fight". Tim Ripper Owens fra Priest-tributebandet British Steel fikk jobben med å fylle naglesuspen til Halford. La oss si det sånn. Folk var IKKE fornøyd.


3. Queen - Paul Rodgers


Hvem kan navnet på bassisten i Queen? Noen få utvalgte. Men er det noen som ikke vet hvem som var vokalist i bandet. Neppe. Da en av tidenes mest ekstroverte frontfigurer døde, fant gutta i Queen ut at han lett kunne byttes ut. De valgte Paul Rodgers. Paul Rogers var på ingen måte en ukjent figur. Han hadde tross alt sunget i legendariske Bad Company og Free. Men sammenliknet med Mr Mercury var det som å bytte ut en Ferrari med en Fiat. Og det må jo være drepen for Rodgers å hele tiden måtte sammenliknes med Freddie. Av bandet. Under konsert. Med en video av forrige vokalist rullende i bakgrunnen mens du synger.


2 Iron Maiden - Blaze Bayley


Den første vokalisten Paul Di´Anno fikk fyken fordi han hadde snortet opp en hel dalside i Colombia. Ikke ukjente Bruce Dickinson overtok. Da luftvernsirena fra Nottinghamshire ville fokusere mer på solokarrieren, hentet Harris og co inn Blaze Bayley til å overta mikrofonen. Det gikk mildt sagt åt skogen med sokkene på. Skivene der Bayley sang, anses som de svakeste Maiden-skivene, mye fordi Bayley ikke klarte samme balleknusevokal som Dickinson.


1. Van Halen - Gary Cherone


Det er vel ikke tvil om hvem som havner på førsteplass. Greit at bandet heter Van Halen og har en gitarist man svir seg på tunga bare av å si navnet på. Men foran på scenen skal det stå en villbasse ved navn David Lee Roth. Diamond Dave ble litt for mye for resten av gjengen, og fikk fyken. Noen vil si at Van Halen hadde suksess med sin andre vokalist Sammy Hagar. Joda. Problemene begynte da Lee Roth ville begynne å synge igjen. Det tok ca tre kvarter, så fant de ut hvorfor de hadde sparket ham i første omgang. Det var lite aktuelt å be Hagar om å komme tilbake, så de tok vokalisten fra Extreme. Gary Cherone har mindre utstråling enn et viskelær, og er vel den vokalisten i verden som er lengst unna David Lee Roth i scenetekke.

Har vi glemt noen? Minn oss på det i kommentarfeltet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning