Barneskirenn:

De 5 drøyeste barnebøkene

Leser du disse for barna dine, blir det bekymringsmelding.

Publisert Oppdatert

Vi har alle våre favorittbøker fra barndommen. Bøker som gjerne hadde et enkelt budskap og en god moral. Som for eksempel at det var viktig å vaske seg før middagen. Og at Siri ser sol.

Det finnes imidlertid barnebøker der ute som er brutalt ærlige, og tar for seg tema man gjerne venter noen år med å introdusere for poden. Hvis Siri slett ikke ser sol, fordi hennes sjalu ektemann helte syre i øynene hennes, trenger man ikke på død og liv skrive en barnebok om temaet.

Dette er det ikke alle forfattere av barnebøker som har forstått. Og de bor, ikke overraskende, i USA.

Vi har svippet innom den kjipeste hylla i biblioteket og plukket ut noen bøker som vil svekke immunforsvaret mot idioti:

Who Cares About Disabled People?

Moralen i boken er åpenbar; alle bør bry seg om de som har funksjonshemminger. Noe som selvfølgelig er en prisverdig innstilling.

Litt merkeligere er det at folk med funksjonshemminger i dette tilfellet inkluderer feitinger, dønkere, nerder, alkiser og idrettsutøvere.

I tillegg høres jo tittelen unektelig litt feil ut, men hvem gidder å bry seg...

My Parents Open Carry

Barn må indoktrineres så fort som mulig, ellers kan man risikere at de utvikler egne meninger, og lærer å tenke selv. Fysjom!

Siden innførselen av Internett har ført til ironiens død, må vi understreke at vi ikke egentlig mener at barn skal indoktrineres. Det finnes selvfølgelig visse unntak, som at alle fortjener grunnleggende menneskerettigheter, og hvilket fotballag man skal heie på, men generelt sett er ikke hjernevasking noe vi anbefaler.

I statene er det imidlertid interessegrupper som satser på at en skikkelig kokvask, uten tøymykner, lærer barna de verdiene de selv mener er riktig. Som for eksempel "My Parents Open Carry", hvor barna lærer de store fordelene med å gå rundt med skarpladde våpen.

 

The House that Crack Built

I USA har dopdealing og styggedom som crack altså blitt så vanlig at de skriver barnebøker om temaet. I denne boken lærer de om hele næringskjeden innen narkobransjen, fra arbeiderne som sliter på koka-plantasjene i Colombia, til narkobaronen som bor i en fantastisk villa.

I stedet for pedagogiske fortellinger om Per som ikke vil bade om kvelden, skal de altså lese om folk som raver rundt i gatene fulle av skabb, mens de tilbyr å bytte seksuelle tjenester mot tryllestøv. Vi har ikke lest boken, altså, men vi ser for oss at det er greia.

Go the F**k to Sleep

Dette ser i utgangspunktet ut som en pekebok for barn, men vi har sterke mistanker om at målgruppen er nybakte foreldre med stort søvnunderskudd og kort lunte.

Tittelen sier det meste, og er en god pekepinn (høhø...) på innholdet. Her går det i krasse meldinger og grovt språk, og det spørs om ikke denne boken er best egnet for sene kvelder, når du endelig har fått krapylet i seng. Som høytlesning på småttens sengekant blir dette kanskje i røffeste laget.

Det hindret imidlertid ikke boken i å bli en bestselger. Altså finnes det massevis av foreldre der ute som er møkk lei, og bare vil at den håpefulle skal "go the f**k to sleep".

Bonus: Samuel L Jackson leser boka:

</p> <h2> </h2> <h2>It's Just a Plant: A Children's Story About Marijuana</h2> <p> </p> <p>Barn liker å se på tegnefilmer og spise godteri. Det gjør enkelte voksne også, og hvis du er en av dem, kan denne boken hjelpe deg å forklare barna hvorfor pappas rullings lukter så rart.</p> <p>Boken skapte mildt sagt oppstyr da den ble utgitt i 2005 (ikke i 1975, slik illustrasjonene tyder på), og det er vel ikke akkurat så merkelig. Prøv å si til barnevernet at "det er jo bare en plante", og se hvor mye forståelse du møter.</p> <p>Forfatteren må ha vært rimelig stein hvis vedkommende trodde dette ikke ville skape rabalder. Det eneste som manglet var at boken var trykket på rullepapir.</p> <h2> <strong>Latawnya, the naughty horse learns to say ”no” to drugs</strong> </h2> <p> </p> <p>Tittelen sier vel det meste. Boken handler om hester. Som tar dop. Og som selger dop. Og en av dem bestemmer seg for ikke å ta dop.</p> <p>…forfatteren må jo ha tatt dop.</p> <h2> <strong>Vi runder av med noen ”uheldige” boktitler:</strong> </h2> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <h2>Frister det fortsatt å fylle hodet til barnet ditt med tvilsomme historier og dårlig moral?</h2> <h1 style="box-sizing: border-box; font-size: 32px; margin: 0.67em 0px; color: #222222; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; letter-spacing: normal; line-height: 18.2000007629395px; orphans: auto; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: auto; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff;"> <a href="http://www.univers.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/egmont-univers-Site/no_NO/-/NOK/AffiliatePrefix-QuickStart?CampaignID=PONDUSNO&amp;ProductSKU=A-PON" style="box-sizing: border-box; text-decoration: none; color: #0000ff; background: transparent;">Abonnér på Pondus!</a> </h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen