De 10 verste hatovergangene

Torres overgang var langt i fra første gangen en spiller forlater en klubb til fordel for en bitter, forhatt rival. Her er de ti største hatovergangene i fotball.

Publisert Oppdatert

Fernando Torres overgang er bare den siste i en lang rekke spillerkjøp som får det til å boble i hjernebarken til fotballsupportere. Til tross for at det å forlate en klubb til fordel for dens bitreste rival, er som å skyte supporterne i panna og forgripe seg på kulehullet etterpå, finnes det altfor mange eksempler på spillere som har gjort nettopp dette. Faktisk finnes det så mange at vi har laget to topp 5-lister. En norsk og en utenlandsk.

Norge:

Andre Bergdølmo

LSK-RBK 1997

Da Andre Bergdølmo gikk fra Lillestrøm til hele Fotball- Norges bitreste fiende var ikke LSK-fansen i harnisk, de var så mye mer forbanna enn som så.


Jan-Derek Sørensen

Lyn-Vålerenga 2005

Sørensen var Lynspiller i to perioder og var innom en rekke klubber i sin karriere, men det var i Lyn han startet sin karriere og slo gjennom som spiller. Til tross for seks sesonger og over hunde kamper for klubben huskes han best for hvordan han forlot Lyn for andre gang: Som Bosmanspiller til erkerival Vålerenga.


Øyvind Leonhardsen

Molde-Rosenborg 1992

Det finnes to typer klubber man bare ikke skal gå til: Den type klubb man ikke går til fordi det er tabu, og den type klubb man går til selv om det er tabu. For en del Moldespilleres del har Rosenborg tilhørt sistnevnte kategori.


Henning Berg

Vålerenga-Lillestrøm 1992

Å være Vålerengagutt og stille seg opp foran klanen i LSK-drakt: Man slipper antakelig billigere unna om man prøver å innvadere Hells Angels lokaler i Hello Kitty-uniform.


Azar Karadas

Brann-Rosenborg 2002

Azar Karadas viser på godt og vondt hvor lite spillere kan bry seg om supporternes meninger om dem. Fikk noen drapstrusler med seg på veien da han gikk fra Brann til Rosenborg, som han ikke tok mer inn over seg enn at han vendte tilbake til Brann noen år senere.


De 5 verste overgangene i internasjonal fotball finner du på side 2!Vi fortsetter vår gjennomgang av de verste hatovergangene med 5 utenlandske luksuspro.... Fotballspillere.


Roberto Baggio


Fiorentina- Juventus- Milan- Bologna- Inter 1990-2000

Baggio hadde ikke en kontroversiell overgang i sin karriere, han hadde flere: Å gå fra en av disse klubbene til en annen kan være ille nok, men å gå til disse etter hverandre er intet mindre enn en høylytt bønn om å få bildet sitt klistret til så mange dartbrett som mulig. Uansett huskes Baggio best fordi han brant den avgjørende straffa i VM-finalen 94, noen som sa karma?


Mo Johnston

Celtic-Nantes-Rangers 1987-1989

Mo Johnston var en av Celtics store helter før han gikk til Nantes. Så vendte han tilbake til Skottland som første katolikk som noensinne har spilt for Rangers. Ord blir fattige.


Asley Cole

Arsenal-Chelsea 2006

Cashley Coles overgang fra Nord- til Vest-London regnes som et av de verste tilfellene. Cole skrev i sin selvbiografi, som regnes som den minst leste boka i engelsk fotballs historie, at han ble fryst ut av Arsenalledelsen: Med det mente han at han ble tilbudt 800 000 kroner i uka, når han fortjente 900 000.


Sol Campbell

Tottenham-Arsenal 2001

Campbell hadde vært i Tottenham siden han var 14 da han bestemte seg for å melde overgang til erkerival Arsenal. Dette er omtrent som å gå rett fra en veganerleir i regi av Natur og Ungdom til å bli tankskjører i Telemarksbataljonen.


Luis Felipe Madeira Caeiro Figo

Barcelona- Real Madrid 2000

Figo benyttet seg av en frikjøpsklausul i kontrakten sin for å kunne gå til Real Madrid, i det som er en av de mest kontroversielle overgangene noensinne: Har fått kastet etter seg alt fra grisehoder til drapstrusler, og regnes til dags dato for å være mindre populær i Barcelona enn Franco.


Er det noen overganger som har fått deg til å koke i toppen så det lukter brent hår? Ordet er ditt i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen