De 10 morsomste valglistene...

Ingen kampsaker er for små for et kommunevalg...

Publisert Oppdatert

På mandag er det kommunevalg og i tillegg til Siv vs Jens og eldreomsorg, dreier kommunevalget seg også om en rekke småsaker som riksmedia aldri gidder å skrive om.

Inntil nå! Det er nemlig utrolig mye rart man kan lage valgliste på, og derfor er det underholdning å høre om partier som:

1: Alt for Innbyggerne
Denne Fauskelista er dannet av utbrytere fra Frp som ble sure for ett eller annet. (Seriøst: Jeg leste tre saltenposten-artikler om bruddet, og alt jeg fikk av info var at de var sure for noe)

2: Stø Kurs Rødøy
Disse er for samhold, et veldig modig standpunkt siden det er så mange som er motstandere av dette under valgkamper, og har sitt nyeste partiprogram fra 1911-valget.

3: Tvedestrand tverrpolitiske liste

Opprettet som et protestparti mot at vannavgiften ved utbyggingen av vannverket skulle belastes de som allerede hadde innlagt vann. Så hvorfor kalte de seg ikke vann- og avgiftspartiet?

4: Kristent samlingsparti
Finnes mange steder i landet og er et av de klart morsomste partiene. Står for en politikk som kunne fått iranske imamer til å himle liberalt med øynene, og velger lederen ved hjelp av loddtrekning. (Slik at ledervalget dermed er Guds vilje)

5: Team Elverum
Til alles overraskelse stiller Team Elverum med valgliste i Elverum. Består av folk som meldte seg ut av AP i protest mot at rutebilstasjonen skulle flyttes litt ut av sentrum.

6: Verdipolitisk Parti
Stiller blant annet i Risør. Ifølge det alltid så pålitelige wikipedia består partiet av utbrytere fra Pensjonistpartiet. De står antakelig for noen verdier, og er for eldre. (Merkelig hvor få som er motstandere av eldre og uføre under valgkampen)

7: Bylisten mot bomring
Stiller til valg i Tønsberg. Blir det ikke bomring, så legges de ned? på plussiden er det i hvert fall ikke vanskelig å skjønne hva de står for…

8: Nøtterøylisten mot bomring
Vestfoldinger hater virkelig bomringer. Denne listen stiller overraskende nok til valg på Nøtterøy….

9: Kautokeino Flyttsameliste vs Kautokeino Fastboende liste
To steile fronter her altså...

10: Fjordfolket Storfjord
Partinavnet høres ut som en Margit Sandemo-roman. Disse er for fjorden og vil ivareta lokalbefolkningens interesser. Hvor er ambisjonene folkens? Det hadde vært mye modigere å være mot fjorder....

Bonus: Dønna Positivitetsliste

Disse er for alt som er positivt i Dønna, men stiller av mystiske grunner ikke til valg i år. Hvor negativ er egentlig velgermassen i Dønna?

PS: Informasjonen om disse reelle listene er hentet inn fra tvilsomme, suspekte, eller useriøse kilder. Dette er kun ment som underholdning og på ingen måte tiltenkt å ha noen innflytelse på hva du stemmer, mener, tenker eller går i fakkeltog mot.

Godt valg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen