De 10 lureste fotballspillerne

Her har vi samlet en rekke årsaker til at de fleste toppklubber har pressetalsmenn.

Publisert Oppdatert

Profesjonelle fotballspillere har rykte på seg for å være bortskjemte analfabeter, men i rettferdighetens navn skal det sies at det ikke er lett å virke intelligent når man blir intervjuet av sportsjournalister. Derfor sier vi ikke at noen på denne lista er dumme, vi sier bare at de fremstår i et litt uheldig lys…

1 Mario Balotelli
Den italienske superspissen var inspirasjonen til denne lista, mye fordi han tror impulskontroll er en form for laservåpen man kan bruke mot juniorspillere. Omtaler ofte seg selv i 3. person, glad i fyrverkeri.
“Why always me?” Vi undres….

2 Bobby Robson
Legendarisk spiller og manager med blant annet 13 års fartstid fra Ipswich. Føyer seg inn i rekken av folk som sier ting som, tja... man vet ikke om humoren er frivillig, for å si det sånn.
“I would have given my right arm to be a pianist.”

3 Lee Bowyer
Dømt for rasistisk overfall og har flere meritter på rullebladet enn i pokalskapet. I tillegg er han en verbal mitraljøse og vel kjent med aritmetikkens edle kunst:
” I'm 30 now, but back when I was 19... that's seven years ago.”

4 David Beckham
På sitt beste var han en genial fotballspiller med en fantastisk høyrefot. Han har antakelig aldri vært fullt så fantastisk med kjeften.
Om sin sønn: "I definitely want Brooklyn to be christened, but I don't know into what religion yet."
Om sine foreldre: "My parents have been there for me, ever since I was about 7."
Om sine prestasjoner: “Everything's been really positive and smooth. Apart from, obviously, the season.”

5 Les Ferdinand
Spissnomaden startet karrieren i QPR og det er tydelig at the R`s ungdomsakademi brukte mer ressurser på trener enn på mattelærer:
“Any manager will tell you that they would rather win one and lose two than to draw three, because you get more points.”6 Kevin Keegan
Keegan har skrevet og fremført en av historiens ti dårligste sanger, han har scoret 68 mål for Liverpool og har også vært manager for flere Premier League-klubber. I sistnevnte yrke kan han dog ha hatt et problem med komunikisjonen:
"They're the second best team in the world, and there's no higher praise than that."
“I came to Nantes two years ago and it's much the same today, except that it's totally different.”
“I've had an interest in racing all my life. Or longer really.”

7 Michael Owen
Owen er ikke helt som andre fotballspillere. Han er rolig, genert og hjemmekjær, dessuten finnes han ikke overtroisk:
“I don't believe in superstitions. I just do certain things because I'm scared in case something will happen if I don't do them.”

8 Barry Venison
Den tidligere Liverpoolstopperen var akkurat smart nok til å skjønne at en fotball beveger seg når du sparker til den:
"I always used to put my right boot on first, and then obviously my right sock."

9 Steven Gerrard
Vi vet ikke om denne var ment sarkastisk eller ikke, men da Liverpools kaptein fikk spørsmål fra en journalist om hvilken ost han liker best, svarte han: “Melted.”

10 Stuart Pearce
Pearce var en kompromissløs forsvarsspiller med et skudd som kunne rive murvegger. Han var kanskje ikke like treffsikker verbalt:
“I can see the carrot at the end of the tunnel.”

Bonus: Paul Jewell
Vi lar en stakkars manager få siste ordet:
"To be a manager, you've got to be a boss, a friend, a money lender, a marriage guidance counsellor. The only thing you haven't got to be is a gynaecologist. But then again, you are dealing with c**** every day."

Dette er bare toppen av isfjellet. Sitter du på et godt sitat av en fotballspiller? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet!

Får du aldri nok av fotball? Her er en liste for deg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning