Babes:

De 10 hotteste 80-tallsdamene

Høyt hår og struttende pupper...

Publisert Oppdatert

Det fins grunner for å både elske og hate dette tiåret. Her er ti gode bevis på at det slett ikke var så fælt som vi husker det.

80-tallet har fått et ufortjent dårlig rykte. Joda, en del av musikken fra dette tiåret blir i disse dager brukt som torturredskap, men det er vel strengt tatt ikke verre enn alt det andre topplisterælet vi har måtte stri med gjennom tidene? La oss også huske på at dette var perioden som ga oss det råeste innen heavy- og thrash metal som fremdeles har til gode å bli overgått.

Film- og TV-bransjen hadde også noen av sine verste bomskudd dette tiåret, men hvem kan, med hånden på hjertet, si at filmene til de gode, gamle actionheltene ikke er den pureste form for underholdning? Også komediene var av det langt mer overkommelige slaget, og dagens collegefilmer har ikke en dritt å stille opp med mot opphavet deres. Porky's, Fast Times at Ridgemont High, Ferris Bueller's Day Off, og de tidlige National Lampoon filmene, er tidløse klassikere.

For å sette prikken over I'en, var det som oftest en haug med hinsides lekre kvinneroller i filmene, som sendte en hel generasjon med løpefart inn i puberteten. Her er de vi husker best:

Phoebe Cates


Likte godt å kaste klærne, blant annet i 'Private School', 'Paradise', og hvem kan glemme den legendariske bassengscenen fra 'Fast Times at Ridgemont High'?


Erika Eleniak


Dukket opp i 'Baywatch' helt på tampen av tiåret, og har også en ganske minneverdig scene fra Steven Seagal-filmen 'Under Siege'.


Kelly LeBrock


Har ikke vært med i mange filmer, men gjorde sannelig inntrykk på oss med rollene sine i 'The Woman in Red' og 'Weird Science', eller "Den eksplosive drømmekvinnen" som var den norske oversettelsen.


Heather Locklear


Er nok best kjent for rollene i heslige serier som 'Dynastiet' og 'Melrose Place', men fenget oss langt mer som politibetjenten Stacy Sheridan i 'T.J. Hooker'.


Brooke Shields

Har ikke hatt de helt store rollene, men vi kommer garantert til å huske henne fra den ellers horribelt kjedelige 'Blue Lagoon'.

Carrie Fisher


Kanskje den ultimate nerdefantasien, har rollen som Prinsesse Leia Organa vært høydepunktet i karrieren hennes. Ikke så rart, egentlig.


Michelle Pfeiffer


Kanskje ikke det største sexsymbolet, men likevel noen vi kommer til å huske. Spesielt for rollen som Elvira i 'Scarface'.


Kathleen Turner


Har faktisk vært med i en av de heteste scenene 80-tallet hadde å by på, i filmen 'Body Heat', og var heller ikke å forakte i 'Romancing the Stone'.


Elisabeth Shue


Var mer en søt og uskyldig hjerteknuser enn sexsymbol (med unntak av rollen i 'Cocktail', kanskje), men hvem er ikke fremdeles misunnelig på Michael J. Fox i 'Back to the Future'-oppfølgerne?


Kim Basinger


Hun har mange filmer på samvittigheten, men hvem bryr seg vel om det? Kommer noen til å huske henne for noe annet enn 'Nine 1/2 Weeks' likevel?

Det var flere babes som gjorde 80-tallet utrygt. Husker dere flere enn vi gjør? Minn oss på dem i kommentarfeltet, da vel!

Og god helg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen