De 10 dødeligste skuespillerne!

Av og til må vi kunne unne oss litt god, gammeldags, idiotisk action!

Publisert Oppdatert

En skikkelig actionhelt dømmes blant annet etter hvor mange skurker han kan kvitte seg med, og på hvilken måte han velger å gjøre dette på. Enkelte skuespillere er for evig dømt til å spille disse latterlige figurene, som i de fleste tilfeller har minst 2 av 3 av hockeysveis, pannebånd og glinsende muskler, mens det bare oser en cocktail av testosteron, hevnlyst og rettferdighet av dem som en saftig grillbiff (Det mentale bildet er til dere, jenter).

Dermed har vi samlet opp råtassene som utgjør de ti dødeligste skuespillerne, sortert etter hvor mange folk de har tatt knekken på i rettferdighetens navn... og i mindre ærefulle navn. Mange av dem har tross alt hatt en lang karriere, og blandet inn noen bad guy roller i repertoaret. Men pyttsann, man må sprenge noen egg for å lage omelett!

Snurr film!

.

10. Wesley Snipes

/images/upload/files/610/041/21641/wesley-snipes

Dødelighetsfaktor: 193
Mest badass i: Blade (1998-2004)

Det er Blade trilogien som har stått for de aller fleste av Snipes sine ofre, og med denne rollen viste han at vampyrer ikke er så "udødelige" som man skal ha det til. Han tok også knekken på en del folk i den herlig dumme 'Demolition Man', men da spilte han riktignok for feil lag...

.

9. Clive Owen

/images/upload/files/610/041/21641/clive-owen

Dødelighetsfaktor: 194
Mest badass i: Shoot 'Em Up (2007)

Kanskje en av de mest usannsynlige å finne på denne listen, siden han har gjort mer av lavmælt krim, dramafilmer og til og med noen romantiske komedier. Men, han har også vært med i en av de kuleste actionfilmene fra moderne tid (Shoot 'Em Up), som plasserte ham inne på topp ti, framfor en delt ørtende-plassmed Leif Juster...

.

8. Jet Li

/images/upload/files/610/041/21641/jet-li

Dødelighetsfaktor: 201
Mest badass i: The One (2001)

Denne lille spretten liker helst å slåss uten våpen, og likevel befinner han seg så høyt på listen! Det er jo selvsagt filmene hvor han veiver med sverd og andre våpen han rydder unna flest folk, men det er i dem han kung fuerer og taekwondoserer som gjør at han er en actionhelt i våre hjerter!

.

7. Nicholas Cage

/images/upload/files/610/041/21641/nicolas-cage

Dødelighetsfaktor: 204
Mest badass i: Ghost Rider (2007-2011)

Hva?! Et av internetts høyest elskede narreobjekter på denne listen?! Han er riktignok ikke kjent for høyoktan action, men i de få filmene hvor han nådeløst gyver løs på banditter og annet avskum, så gjør han rent bord. Ghost Rider og krigsfilmen Windtalkers trekker dødeligheten hans godt opp, så vi nekter fremdeles å kalle ham for en vaskeekte actionhelt!

.

6. Clint Eastwood

/images/upload/files/610/041/21641/clint-eastwood

Dødelighetsfaktor: 207
Mest badass i: The Good, the Bad, the Ugly (1966)

Gamlefar Eastwood har rukket å bli 84 år, og gjort mange godsaker på skjermen... og litt rare ting utenfor skjermen. Men, om vi husker ham for rollene som den nådeløse Dirty Harry og westernhelten Blondie, så er han fremdeles en av de råeste actionheltene noensinne, som har skadet nok slemminger til å havne på sjetteplass på denne listen...

5. Tomisaburô Wakayama

/images/upload/files/610/041/21641/tomisaburo

Dødelighetsfaktor: 226
Mest badass i: Lone Wolf and Cub (1972-1974)

Kanskje ikke det mest kjente navnet på listen, og heller ikke den tøffeste eller mest sannsynlige actionhelten. Men, han fikk jaggu hakket fra seg med katanaen sin, og nesten 3/4 av hans ofre kom i én og samme film. Da spiller det liksom ikke noen rolle at han var en lubben, middelaldrende mann som dasset rundt i kjole...

.

4. Dolph Lundgren

/images/upload/files/610/041/21641/dolph-lundgren

Dødelighetsfaktor: 249
Mest badass i: The Punisher (1989)

Dette svenske planketrynet er nok best kjent for å være skurk, fra filmer som Universal Soldier og Rocky IV, hvor han blant annet samlet på ører og brakk neser. I hans mindre kjente roller har han derimot pløyet gjennom masser av mafiosoer og korrupte snuter som om de var en skål med popcorn under VM-finalen, og det veier jo opp litt!

.

3. Sylvester Stallone

/images/upload/files/610/041/21641/sly-stallone

Dødelighetsfaktor: 267
Mest badass i: First Blood (1982)

Sly hadde skikkelig lyst å klatre litt på listen, og derfor eksisterer filmen Rambo fra 2008. Hadde han gått fullstendig gung-ho i 'Stop, Or My Mom Will Shoot!', så hadde han kanskje vært på topp... og samtidig gjort det til en langt mer interessant film!

.

2. Chow Yun Fat

/images/upload/files/610/041/21641/chow-yun-fat

Dødelighetsfaktor: 295
Mest badass i: The Killer (1989)

For folk flest, er han kanskje best kjent fra ting som 'Pirates of the Caribbean' og 'Crouching Tiger, Hidden Dragon', men han har også tatt del i en haug med John Woos latterlig kule actionfilmer. Og, det er nettopp der han har kvittet seg med mest avskum!

.

1. Arnold Schwarzenegger

/images/upload/files/610/041/21641/arnold

Dødelighetsfaktor: 369
Mest badass i: Commando (1985)

Selvfølgelig er det Ahnuld som topper listen! Han er ikke mannen med flest filmer under beltet på denne listen, men når han først er med på noe, sørger han for å banken snørret ut av alle som fortjener det! Tenk hvor artig ting hadde blitt om han gjorde det samme da han lekte politiker?

.

Hederlig omtale: Uma Thurman

/images/upload/files/610/041/21641/uma

Det var ikke mange kvinner på listen, dessverre, men vi må nesten få nevne Uma Thurman sammen med gutta. I Kill Bill filmene viste hun at det også var mulig for jentene å leke seg som actionhelt, og faderullan for en underholdning det ble ut av det! Tar vi med noen få fataliteter fra de andre filmene hennes, endte hun opp med en dødelighetsfaktor på 77!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning