navnet skjemmer ingen:

De 10 beste bandene oppkalt etter levende mennesker

Okay, hverken Kiss eller AC/DC er oppkalt etter levende mennesker, men det er det mange andre band som er. Her er de ti beste.

Publisert Oppdatert

Det å komme opp med et fett bandnavn, er ikke så enkelt. Spør medlemmene av for eksempel Deathcab for Cutie og Toad the Wet Sprocket. Men ofte trenger det ikke være mer komplisert enn å kikke rundt seg og la seg inspirere av folk, både kjente og ukjente. Mange av verdens største band har kalt seg opp etter levende personer, og her har vi samlet noen av de mest kjente.

10: Lynyrd Skynyrd

Denne gjengen med sørstats-ballerockere er oppkalt gymlæreren Leonard Skinner, som etter sigende skal ha sendt dem til rektor fordi de hadde for langt hår.


9: Pink Floyd

Disse gutta kalte seg opprinnelig The Tea Set, da de skulle spille på en festival, fant de ut at noen andre på plakaten hadde samme navn (Om det faktisk var gutta selv, men at de var for utsyra til å koble det, vet vi ikke). Syd Barrett kom kjapt på å kombinere navnene til sine to favoritt bluesartister Pink Anderson og Floyd Counsil, og hey presto! Historie ble skapt på momangen.


8. Janes Addiction

Vokalisten Perry Farrell hadde en prostituert venninne ved navn Jane, som sa hun var sex-avhengig. Dermed ble det Jane´s Addiction. Stay classy!


7: Dead Kennedys

Californiapunkerne med Jello Biafra (ikke hans ordentlige navn) i spissen, har tatt utgangspunkt i den amerikanske politikerfamilien Kennedys, der de aller fleste døde under pussige omstendigheter. I Norge fantes det et tilsvarende band med navnet Dead Gerhardsens.


6: Marilyn Manson

Denne sjarmøren har konstruert navnet sitt på følgende måte: Fornavn fra et kvinnelig sex-symbol og etternavn fra en ikonisk massemorder. I hans tilfelle er det Marilyn Monroe og Charles Manson som har vært inspirasjonen. De andre i bandet har blant annet hatt navn som Twiggy Ramirez og Olivia Newton Bundy. Hmm... ville det funket på norsk? Triana Nesset? Neppe.

MER: Klikk på "neste" for å se de beste!

5: Creedence Clearwater Revival

Nok en gjeng sørstatsrockere som har vært i overkant clever ved valg av navn. Etter sigende kommer navnet fra John Fogertys venn som het Credence Nuball. Hans favorittøl het Clearwater. Bryggeriet som lagde ølet, sluttet å lage det men

et annet firma brakte det tilbake. Dermed Credence Clearwater Revival.


4: Alice Cooper

Vincent Furniers band het opprinnelig The Nazz da de kom til LA for å signere platekontrakt. Da fant de ut at det var et annet band som het The Nazz. - Noe som scorer relativt høyt på WTF-skalan, siden The Nazz må være det teiteste bandnavnet på denne siden av System of a Downs. Unge Furnier tok fornuften fangen og holdt en spiritisme-seanse, der han fant ut at han var gjenfødt som kvinnen Alice Cooper, som ble brent som heks i Salem på 1600-tallet.


3: Franz Ferdinand

Disse engelske trendnissene tok navnet sitt etter Franz Ferdinand, kronprins og hertug av Østerrike-Ungarn. Det var drapet på denne krabaten som utløste 1. verdenskrig. Jeg forsøker å finne et ordspill på "Helt ferdig-nand, men jeg tror jeg må gi opp. Det var ikke så bra likevel. Men likevel bedre enn musikken til dette bandet.


2: The Ramones

Disse New York-punkerne ga seg selv psevdonymene Ramone etter noe som i seg selv var et psevdonym. Paul McCartney fra ikke ukjente The Beatles kalte seg nemlig Paul Ramon i de tidlige Silver Beetles-dagene.


1: Dio

Ronald James Padavona skal visstnok ha tatt navnet fra en kjent gangster ved navn Johnny Dio. Vi bruker enhver sjanse til å spille en av tidenes feteste låter.

kilde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning