Dark Tranquillity - Construct

Plankekjøring fra den svenske kvintetten

Publisert Oppdatert

Dark Tranquillity har alltid kjørt en “snill” og veldig melodisk form for death metal, som har gjort dem til favoritter hos et ganske bredt publikum. De har likevel holdt seg knyttet til røttene sine, mye mer enn for eksempel In Flames og Soilwork.

Åpningssporet ‘For Broken Words’ lover godt, med en dyster intro som drar deg inn i det som garantert er platens høydepunkt. Noe som også er litt skuffende. Resten av sporene er for all del ikke dårlige, men klarer aldri helt å leve opp til starten. De holder tempoet oppe, og serverer melodier på en tråd, den ene like fengende som den andre. Men, de virker mye mer behersket enn på enkelte forgjengere, og flere av låtene er for tamme og forutsigbare til å holde på oppmerksomheten vår..

‘Construct’ viker dermed ikke mye fra oppskriften de har kjørt på de siste albumene. Kvalitetsmessig klarer den ikke helt å nå opp til ‘Character’ og ‘Fiction’, men er i det minste et lite steg opp fra den litt skuffende forgjengeren ‘We Are the Void’. Platen flyter over av fengende melodier, og det hjelper godt på at bandet fra tid til annen bryter ut av de mest generiske riff og rytmer.

</p> <p>Det er fint lite nyskapende materiale på denne platen, og fungerer mest som en måte å stagge fansens sult. De kjører et relativt trygt oppsett som gleder allerede innbitte tilhengere, men Dark Tranquillity må nok jobbe litt hardere om de ønsker å utvide...</p> <h1>7 av 10 konger!<br/> <br/> </h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning