Vi gratulerer:

Clintern fyller åtti!

Publisert Oppdatert

En av filmhistoriens Grand Ole Man, Clint Eastwood, fyller åtti år i dag. Råskinnet som ble født som en bitter middelaldrende mann har snerret seg gjennom snart femti år med film. Her er vår hyllest.

Ingenting er bedre enn å hedre tøffingen med et par scener fra hans tøffeste og barskeste roller. Vi er sikre på at som åttiåring kan fremdeles Clintern lett gi oss juling, eller skremme oss slik at vi tror han kan det. (Han kan det, Joakim -RT)


Sudden Impact

I stedet for å plukke en scene fra den første Dirty Harry filmen, som alle har sett en million ganger (Do you feel lucky, punk) Så kan vi se litt på en oppfølger. Sudden Impact er nok ikke verdens beste film, men denne scenen er flott.


Gran Torino

Clinterns (foreløbige) svanesang som skuespiller. Og herregud for en måte å si seg på. Filmen som bare skulle være et lite prosjekt mens han ventet på investeringer til større prosjekter, viste seg å bli en av hans største suksesser. Filmen alle drømte om at Clint skulle lage før han ga seg. Det er et bevis på Clinterns... i mangel av noe bedre... Clinthet, at han kan få oss til å heie på en surmaget gammel rasist.


Unforgiven (Spoiler)

Undertegnedes klare favoritt Clint Eastwood-film (Bortsett fra Mystic River, men den spilte han ikke i, så den teller ikke) På mange måter den samme rollen som i Gran Torino. Her spiller han en pensjonert revolvermann, som hjelper en venn en siste gang. Noe av det mørkeste som er laget i Westernland. På mange måter et oppgjør med karakteren fra Sergio Leone filmene.

A fistfull of dollars

Samarbeidet mellom Eastwood og gudfaren av spagettiwestern, Sergio Leone, er uten tvil det mest fruktbare som har kommet fra sjangeren. De tre filmene de gjorde sammen, er sett på som de beste som har kommet fra spagettiwestern. Kanskje bortsett fra "Once upon i a time in the West" Det morsomme er at Clint hatet cigarillosene som Leone tvang han til å røyke.

Heartbreak Ridge

Ikke en av hans beste filmer, men han er tøff lell. Hva er budskapet her? Når du snakker med Clint Eastwood. Ta av deg solbrillene og den fargede T-skjorten.

Bonus:

Jim Carrey snakker om hvorfor han liker Clint Eastwood så godt. Svært bra imitasjon også. Prøv å se hvor mange kjendiser du spotter blant publikum.

Hva med dere? Har dere noen favorittklipp av verdens hardeste 80-åring? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen