California über alles:

California fra A til Å

Amerikanere er som elefanter. De er allrighte dyr og veldig underholdende, men terger du dem er de livsfarlige.

Publisert Oppdatert

Redaksjonens selvutnevnte utenrikskorrespondent har på ny kokt opp noen dårlige unnskyldninger for å forlate landet i arbeidstida. Denne gang er han i California og har sendt oss en alfabetisk gjennomgang av denne planetens skikker.

Arnold:
har en sønn utenfor ekteskap og dermed er han selv samme sted, altså utenfor ekteskap. Spurte sin kone: Are we going to be divided, or are we going to be united? Fikk svar.

Bryggerier:
I California får man bare kjøpt vannaktig øl som Miller, Corona og Bud. Dette er like sant som at Norge er et liberalt ørkenland med en overveldende jødisk befolkning.

Cricket.
Er navnet på planeten som huser en trivelig gruppe joviale innbyggere som mest av alt vil utrydde alt annet liv i Universet. At såpass hyggelige, høflige og trivelige mennesker som amerikanere i det store og hele vil bombe resten av verden tilbake til steinalderen, er mildt sagt uforståelig.


Dive bar.

src="upload/modules/articles/articles/image/original/976969634451127576562500.jpg" alt="" />


Et ord med artig historie http://en.wikipedia.org/wiki/Dive_bar som i dag betyr lite annet enn bar som ikke selger mat. Følgelig finnes det svært få av disse.

Ernæring:
Lavt blodsukker er farlig. Derfor er det 2,1 restaurant pr innbygger, og alt, absolutt alt, fra barer, til tog, til festivaler, til apoteket, til lokalbussen, selger mat i enorme porsjoner til alle døgnets tider.

Fordommene:

src="upload/modules/articles/articles/image/original/280831634451127577812500.jpg" alt="" />


man har om USA stemmer stort sett. Dette er fordi alle ekstreme former for menneskeliv finnes i mengder, og dermed bekrefter enhver fordom man måtte ha.

Good job:
er et slags mantra blant amerikanere, og et utrykk som brukes for å berømme de mest ubetydelige bragder. En dame som greide å trykke inn startpistolen før en etappe av Tour of California: Good job! En overvektig unge som nesten traff søppelkassa med et klissete sjokoladepapir: Great job!

Høfligheten:
passerer glatt grensen til det latterlige. Om man i fylla skulle finne på å kjøre ned en gågate med barnehagebarn mens man skriker sosialdarwinistiske slagord, ville politiets første spørsmål være: Hi, how are you?

ID
Når man er 16 år kan man lovlig eie en 50 kaliber halvautomatisk snikskytterrifle med nattsikte, og kjøre rundt i en 6 tonns bil med denne ladd i baksetet. Men gud nåde deg om du drikker alkohol før du er 21, det er nemlig farlig! Derfor må man alltid ha med pass for å kjøpe øl, selv om man er 30 og har helskjegg.

Jul

feires hele året. Får du ikke dosa di av helårstreet på din lokale diner, finnes det spesialbutikker som selger juleeffekter året rundt.

Kjedebutikker:

src="upload/modules/articles/articles/image/original/747148634451127578906250.jpg" alt="" />


Det finnes ikke noenting i dette landet det ikke finnes en kjedebutikk for. Skulle du ha veldig lyst på en diamantbefengt nesehårstrimmer, finnes det en egen kjede som kun fører nesehårstrimmere, på et kjøpesenter nær deg.

Liquor store.
Det er mulig det er stater hvor man faktisk må på en slik butikk for å kjøpe humørvann, men i California selger de sprit på alle butikker, inkludert apoteket og sportsbutikken.

Media
er der man får sitt bilde av amerikanere. For de som tror media stort sett gir et karikert bilde av befolkningen her: Dere tar feil, de gir et sensurert bilde av hvor gærne de faktisk er.

Nøytralitet
regnes som en smittsom infeksjon man heldigvis har en kur for. Se punkt L.

Overdrivelser
er det skremmende få av i denne teksten, men desto flere av på planeten Cricket.

Positivt.
Å tenke positivt er aldri feil, aldri! Å tro at et gult plastikkarmbånd kan kurrere kreft er derfor ikke et tegn på at man burde gå naturfag på videregående om igjen, men et tegn på at man tenker positivt. Og tenker du positivt blir du jo aldri syk, eller hva?

Quality
finnes det to typer av i USA: Good for oss vanlige dødelige, perfect for de rike. I begge tilfeller akkompagnert av sin naturlige følgesvenn: Quantity.

Religion.
USA er et fullstendig religionsnøytralt land. At kristne prester blir invitert for å velsigne absolutt alt fra nyåpnede kjøpesentre til Tour of California, er selvsagt helt tilfeldig.

Servicen
er enda et punkt amerikanere har tatt til et nytt nivå. Er du for feit til å få armen rundt magen, kommer noen og mater deg på restaurant. Kjøper du en cola på det aller billigste supermarkedet, kan du fortsatt kreve at noen skal bære den ut til bilen for deg.

Trafikkavviklingen

src="upload/modules/articles/articles/image/original/160658634451125810781250.jpg" alt="" />
er fantastisk. Det eneste som mangler er en nyskilt eks-guvernør, som kjører rundt på californiske motorveier med tunge våpen og straffer alle som sinker venstre kjørefelt, men det kommer nok snart.

Utdannelsesnivået
er også hinsides. Det er helt normalt å ha to doktorgrader og jobbe på 7-11, så lenge du er meksikaner da så klart.

Våpen
finnes i såpass store mengder at det er noe man må regne med i sin daglige oppførsel. Man tuter for eksempel ikke på trailere som sperrer hvert sitt kjørefelt i rushtida på motorveien, i hvert fall ikke hvis man ikke selv er bevæpnet.

Www.
California er datateknologiens nav. I området vi befinner oss kan man kjøre forbi hovedkvarterene til Facebook og Google i løpet av et kvarter.

Xtremister.
Amerikanere jogger to timer om dagen og lever på kokte gulrotskall, eller så har de firesifret blodtrykk og 40% burgerdressing i blodårene. De er enten våpengærne trucksjåfører, eller så går de barbeint i protestmarsj mot utryddelsen av etiopiske barkebiller. Ingen mellomting godtas.

Yrkesstoltheten:
er også helt hinsides europeisk standard. Norges mest manisk blide arbeidstaker hadde blitt sendt på obligatorisk kurs i positiv tenkning etter fem minutter i USA.

Zzz:
en naturlig tilstand som oppstår når man oppfyller punkt I, og kombinerer med rikelige mengder B og D.

Ærlighet:
er fraværende i et land hvor alt er positivt og alle er høflige. Se forøvrig punkt H, G og P. For frekke, men ærlige nordmenn kan dette bli såpass irriterende at man vil se punkt V.

Ødsling:

er en av de få overdrivelsene man ikke kan beskylde cricketene for. Når man har fullført 600 gram av sin 800-grams lunsjburger ber man alltid om å få restene i en doggybag. Da har man jo et mellommåltid og ingenting går til spille.

Åreforkalkning:
er en helt naturlig avslutning av livet i et slikt land. Om man får det av innestengt aggresjon, manglende ødsling, for mye positiv tenkning eller en kombinasjon, vites ikke. Men planeten Cricket er uansett et såpass underholdende sted, at et opphold kan være verdt en trippel bypass eller to.

src="upload/modules/articles/articles/image/original/909083634451125811562500.jpg" alt="" />

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning