fine tips:

Bussetikette

(Fordi "kollektivtransportetikette" ble for langt...)

Publisert Oppdatert

Nyere forskning kan bekrefte at hjulene på bussen faktisk går rundt og rundt, men sår tvil rundt myten om at en bussjåfør er en mann med godt humør.

For å gjøre turen til skolen/jobben/trygdekontoret så smerteløs som mulig for alle involverte, finnes det visse regler man må følge når man reiser kollektivt:

Intimsoner
Folk har forskjellige grenser. Noen prater panne mot panne mens den fuktige pusten deres leker giftgass i neseborene dine. Andre bryter ut i panikksammenbrudd bare noen runder gatehjørnet foran dem. På en fullstappet buss kan det være vanskelig å respektere hverandres intimsoner, men prøv for eksempel å unngå intens stirring og tung pusting. Og selv om dere står som sild i tønne, er det ikke sosialt akseptabelt å tørrhumpe sidemannen.

Men unntaket eksisterer selvfølgelig.... Men unntak eksisterer selvfølgelig....Musikk
Hodetelefoner er en grei måte å få tiden til å gå, men også en måte å vise andre at du ikke ønsker en samtalepartner. Bare husk at du har visse ting å forholde deg til i denne situasjonen, du også. Selv om du setter pris på blastbeats og motorsagriff, så er det nok få av de andre passasjerene som blir særlig fornøyde. Hold derfor volumet hakket under flymotor. Prøv heller ikke å engasjere medpassasjerer med headbanging eller KISS-tunge, det funker sjelden...

Selv om det finnes enkelte som får lov til alt.... Selv om det finnes enkelte som får lov til alt....Vissvas og tåkeprat
Som sagt, er det ikke alle på bussen som ønsker noen å snakke med. Hvis katten din har blitt forkjølet, er ikke bussen det rette stedet å søke sympati, og bitre skilsmisser er heller ikke et passende emne å ta opp med fremmede. Spar heller småpraten til morgenkaffen på kontoret, eller lunsjen i storefri.

Men av og til må det være lov å spørre.... Men av og til må det være lov å spørre....Ikke hers med sjåføren!
Som vi har lært fra Pondus selv, så er ikke dette akkurat drømmeyrket. Bussjåføren møter tusenvis av sure tryner i uka, og minst like mange fargerike idioter i helgene, som kommer stupende inn gjennom dørene og spyr ned setene. At vi ikke hører oftere om en mann i skjorte, slips og litt rar hatt gå amok på holdeplassene med hagle og hjulvisp, er et under!

En av de mange grunnene til å oppføre seg på bussen.... En av de mange grunnene til å oppføre seg på bussen....


Sånn, da vet dere hva som skal til for å bli asosiale grinebitere som oss! Heldigvis er vi på bedringens vei, og dere finner oss nå både dag og natt på forumet.

Trenger du flere fine tips? Lær deg å omgås din svigerfamilie eller skaff deg din egen private stalker!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning