øresus:

Bon Jovi - What About Now

What about never again?

Publisert Oppdatert

Hvor lenge siden er det dere sist hørte noe fra Bon Jovi? Vel, nå er de tilbake med ny plate, og den har vi dessverre hørt!

Alle liker minst én låt av Bon Jovi. Bare prøv å nekte, din skitne løgner! Vi vet godt at du, akkurat som oss, innimellom tar på deg pinetrange ballebukser, fluffer opp håret og spiller Slippery When Wet, mens du gråter bitre tårer over 80-tallet som forsvant. Derfor har vi alltid et hemmelig, lite håp om at de skal komme tilbake med en ny 'Living on a Prayer' eller 'Runaway'.

Men Bon Jovi har ikke vært glatte og våte siden den gang. Kanskje dette er deres strålende tilbakekomst?

(Her skulle egentlig låtlisten, plateomslaget og oppstillingen vært, men for helsens skyld, prøver vi å skåne dere ved å gi minst mulig informasjon om platen)


Åh, herregud!
Nei. Svaret er nei. "NEI!!!" med store bokstaver, og langt flere utropstegn enn det norsklæreren din hadde godtatt. Vi vet at Bon Jovi er i stand til å lage dårlig musikk, men aldri hadde vi forventet noe så heslig som 'What About Now'! Samtlige låter minner om kjenningsmelodiene på God Channel. Noe som sikkert skal gi inspirasjon og livsglede, men som heller får ørene til å danne egne svarte hull, som de kollapser inn i, som en imploderende galakse.


Skyt meg!
Riffene er av den lateste og mest repetitive sort og soloene sliter vi fryktelig med å definere som soloer i det hele tatt. Man kan stappe fjorten brunstige katter inn i et trekkspill og produsere søtere musikk! Melodiene er selvsagt bygget på et trommemønster som ligner hjerterytmen på et lik, og en sjenert bass som egentlig ikke har så lyst å være der. Det står ingenting om bandet lå i koma mens de spilte inn platen, men...


Gi meg styrke!

Kan det bli verre? Jepp, det er bare å ta en lytt på tekstene. Her finner vi det mest kvalmende positive inspirasjonsrælet på denne siden av et englekurs. Er du litt trist? Da kan Bon Jovi gi deg en kos og si at alt er så bra, så. Også sier han at han syns du er litt fin, og at solen og kaniner også er ganske fint. Når han ikke klemmer på deg, så tyr han til opplagtheter som at man må sitte bak rattet for å kjøre bil, og at man må ha tenner for å tygge. Thank you, Captain Obvious! Nå føler jeg meg så mye bedre!


Hvor er Mikke Mus-dropsene, Zimmerknaben?!
Men! På det andre sporet, 'I'm With You', kommer vi over ti sekunder som faktisk klinget litt ålreit. Det tar dog ikke lang tid før vi kjenner det igjen som en forenklet versjon av Totos 'Africa'. Og hva er det første vi hører på 'That's What the Water Made Me'? "Baby, baby, baby!" Manitu! Juret er visst ikke tomt før det puffer tørrmelk fra spenene!


Er det ikke ferdig snart?
Vi kunne gått gjennom hver individuelle låt og revet dem i filler, men bildet burde være klart og tydelig etterhvert. Ikke kjøp dette albumet. Ikke last det ned. Ikke bruk tid eller energi på å tenke mer på det. Trekk heller på deg ballebuksene, hent frem krepptanga, sett på 'Wanted Dead or Alive', og sørg over det som engang var...

1 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen