WikiPondus:

Beate

Norges mest tolerante kvinne eksisterer bare på papiret...

Publisert Oppdatert

Beate er gift med Pondus (Patrick), mor til Frida (Sneipen) og Påsan (Kevin) og stolt eier av Bjarne.

I seriens spede begynnelse var Beate hjemmeværende med Frida, som på den tiden bare het Sneipen. Så begynte Frida i barnehagen og Beate gikk tilbake til jobben sin på sykehuset. At Beate jobber som sykepleier var kanskje ikke noe Frode tok ut av tomme lufta, siden han dermed kunne bruke karakterer fra Riskhospitalet i Beates arbeidsmiljø.

Til Pondus store frustrasjon er ikke hans kone spesielt interessert i fotball. Hvilket både har ledet til spørsmål av typen: "Hva er egentlig vitsen med offside?" og møteplikt i bryllup på lørdag klokken fire i en Premier League-helg.
Likevel skal ingen beskylde Beate for å legge for strenge føringer på sin manns fritidsinteresse/psykose: For hvor mange menn får egentlig lov til å gifte seg i fotballsko? Da får det bare være at han ikke får ha tribune og kunstgressmatte i stua under VM.

Beate er antakelig den mest normale karakteren i Pondus-universet. (Uten at det sier så veldig mye) Hun fungerer ofte som et nav av sindighet og fornuft som galskapen kan utspille seg rundt. Hun har en oppdragerfunksjon både overfor sine barn og sin mann, og da særlig når det gjelder å få mer fisk inn i kostholdet. Likevel er hun langt i fra kjedelig, hun er både glad i en god vannkrig, har en skarp tunge og er også såpass ustabil at hun kan brenne madrasser etter en dokumentar om sengemidd.

Til sammen gjør dette at Beate er en sammensatt og helstøpt karakter som utgjør en av bærebjelkene i Pondus-universet. At hun i tillegg klarer å være gift med en av Norges ti mest fotballinteresserte menn, gjør henne antakelig til landets mest tolerante kvinne, dessverre for mange eksisterer hun bare på papiret.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning