Baroness - Yellow & Green

Dristig dobbelplate fra Savannah-gutta

Publisert Oppdatert

Baroness er klare med sitt nyeste tillegg i fargespekteret, 'Yellow & Green', og er en av platene vi har gledet oss mest til i år.

Etter at 'Blue Record' kom ut, tok bandet i 2009 for alvor steget opp fra undergrunnen med sin unike blanding av sludge metal og psykedelisk indie rock. Men, også siden de første demoene deres, har Baroness mottatt utelukkende god kritikk for arbeidet sitt. Da er det ingen grunn til at de ikke skal fortsette seiersrekken!

Oppstillingen:
John Baizley - Vokal, gitar, bass og keyboard
Peter Adams - Vokal og gitar
Allen Blickle - Trommer

Sporene:
1. Yellow Theme
2. Take My Bones Away
3. March ot the Sea
4. Little Things
5. Twinkler
6. Cocainium
7. Back Where I Belong
8. Sea Lungs
9. Eula
10. Green Theme
11. Board Up the House
12. Mtns. (The Crown & Anchor)
13. Foolsong
14. Collapse
15. Psalms Alive
16. Stretchmarker
17. The Line Between
18. If I Forget Thee, Lowcountry

Førsteinntrykk
Dem som har fulgt bandet siden starten, har gjerne lagt merke til at de bare har blitt "lettere" med hver plate, og beveget seg mer og mer bort fra den knusende tunge lyden fra 'First' og 'Second' EP'ene. Denne platen er intet unntak, og etter første avspilling føles det nesten skuffende mykt og lett ut. Det har gjerne med forventningene og forhåpningene våre, og med en gang man klarer å svelge at Baroness har meldt permanent flytting fra metal, går det an å sette pris på dette albumet for hva det er; et fantastisk stykke musikk!

Fra liten spire til fullvoksent tre
Det er alltid gøy å følge et band, og se dem vokse opp. Baroness føles tryggere på seg selv nå enn noensinne før, men de har fremdeles eventyrlysten intakt. 'Yellow & Green' er et solid og utfordrende stykke som bør nytes i sin helhet for å få mest mulig ut av det, men mange av låtene fungerer også veldig godt på egenhånd. Det hadde ikke overrasket om 'Take My Bones Away' eller 'Board Up the House' finner veien inn på listene, og det er ingen dum ting. Det virker som om musikkindustrien endelig begynner å åpne øyne og ører for litt mer ukonvensjonelle saker igjen, og det er akkurat det Baroness er.

</div> <p> <br/> <br/> <strong>Uforutsigbart</strong> <br/>En av kvalitetene med dette albumet, er at musikken ofte er uforutsigbar, uten å høres merkelig og abstrakt ut. De gir oss de vakreste melodier vi aldri har hørt før, noe som virker umulig i en verden med like mange band som det fins mennesker. Det er vanskelig å trekke paralleller, men prøv å forestille dere en blanding av Muse sine fengende og psykedeliske melodier og Radioheads stadige nytenkning og eksentrisitet, filtrert gjennom grumsete tungrock.<br/> <br/>OK, det var kanskje ikke så lett å brette hodet sitt rundt det, men vanskeligheten med å kategorisere dem viser bare hvor unike de er. Selv om Baroness kanskje ikke kan kalles metal lenger, anbefales 'Yellow &amp; Green' like mye til headbangere som rockere og popfantaster, for denne platen har mye å by på! </p> <h1>9 av 10 konger!</h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen