De trodde de kunne slippe unna med det!

Avslørt! Slik tusker russestyret til seg varer og seksuelle tjenester...

Publisert Oppdatert

En viktig leveregel er: Stol aldri på folk som frivillig melder seg inn i styre og stell!

De har gjerne en eller annen vikarierende agenda. Denne mistroen begynte å ta form i min egen russetid, og med årene har jeg sett at jeg hadde rett: Folkene som med stor iver var med i elevråd og russestyre, kan stort sett deles inn i to kategorier:

1: De samme folkene som i voksen alder (frivillig!) sitter i borettslagets styre, eller tar til ordet for dugnad i nabolaget. Forskjellen er at de i voksen alder attpåtil gjør det edru.

2: Opportunister som har skjønt at de selv kan sope inn frynsegoder og fordeler ved å ”styre”, mens andre folk gjør alt arbeidet.

En titt på årets knuteregler på http://www.russenshovedstyre.no/ viser at man gjør helt rett i å være skeptisk. Mange av årets knuteregler er velkjente;

• irriterende idiotoppførsel (”lat som du er et dyr en hel skoledag”),

• premiering av helt dagligdags handlinger (”drikk en 0,33 øl mens du tisser”),

• premiering av en trist ungdomstid (”ikke ha sex under hele russetiden”) og

• favorisering av nordlendinger (”gå tur med en fisk som er kjøpt i ferskvaredisken”).

/images/upload/files/global/wows
Slik oppfatter russen sine egne fester

Litt mer urovekkende er det at man premieres med et Lollipop-papir for å kjøpe is til en barnehageavdeling. Sist vi sjekket var det ikke sosialt akseptert å kjøpe godteri til fremmede barn, og sånn bør det også være.

Etter å ha pløyd igjennom hele lista begynner imidlertid en rød tråd å snike seg frem som vaskelappen under tupéen til Vidar Selbekk. Og da snakker vi ikke om at du får en tampong i russelua for å stappe et fremmedlegeme i rumpa på en lærer, eller noe tilsvarende teit.

/images/upload/files/global/russefest
Slik resten av verden ser på russefester

Nei, hele den 100 punkter lange listen over knuteregler ser ut til å være en dekkoperasjon. Haugene med knuteregler om å drikke i rundkjøringer, overnatte i hagen til en lærer, gå med brød som sko en hel dag og så videre, ser bare ut til å være en innpakning som skal ta fokus fra knutereglenes egentlige misjon: Å gi russens hovedstyre frynsegoder og fordeler.

Se bare på følgende knuteregler:

"§38: CHAMPAGNEKORK: Ha sikker sex med et medlem av Russens Hovedstyre."

"§30: SIGNERT KVITTERING: Spander en pils en i Russens Hovedstyre."

"§39: HVIT CHAMPAGNEKORK: Ha sikker sex med presidenten i Russens Hovedstyre."

"§47: GODTERLEPPE: Klin med en i russens hovedstyre."

"§61: HASHTAG I LUA: Ta et bilde med en i russenshovedstyre og post på instagram."

"§67: SIGNERT GULLRUSSEKORT: Spander nattmat på en i russens hovedstyre."

"§82: TUSJ: Få signaturen til en i Russens Hovedstyre på brystet."

"§84: BONBONPUPP: Flash puppene for en i Russens Hovedstyre."

"§91 :HOVEDSTYRELOGOEN: Følg Russens Hovedstyre på sosiale medier."

Her har man altså gått til det skritt å sette opp hundre knuteregler, bare for å kamuflere en rekke punkter satt opp for egen vinnings skyld. Vi ser heller ikke bort ifra at det er økonomiske interesser inne i bildet, med tanke på følgende knuteregel:

"§42: 1881 LOGO: Ring opplysningen 1881 og be dem gå inn på russenshovedstyre.no/russeknuter for å anbefale deg 5 russeknuter. Gjennomfør minst 3 av de 5 anbefalte knutene."

Med denne dyptgravende dosen av journalistisk sprengstoff blir det nok en SKUP-pris i russelua til pondus.no-redaksjonen neste år. Med mindre artikkelen avfeies som surmulet oppgulp fra en gjeng bitre, halvgamle karer med trist liv, som til sammen samlet 1,5 knute og en stein (§57 "ha sikker (!) sex med en statue") i russeluene våre. Det er også en mulighet.

/images/upload/files/global/paskegodt
Oooooh.....yeah, baby....

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning