Stang ut, skrotinger!

5 fotballskandaler som får litt glefsende fredagsfyll til å blekne

En viss danske med Rema-logo på brystet har igjen havnet i trøbbel. Han er ikke den første bråkebøtta i fotballens verden.

Publisert Oppdatert

Fotballspillere er ikke alltid søndagskolegutter og gode forbilder, slik Norges Fotballforbund helst vil at de skal være. Tvert imot er fotballhistorien smekkfull av tullinger og bråkebøtter.

Her til lands har vi vært relativt forskånet for spillere som ikke er helt i vater, utover en sunnmøring med løsslupne SMS-fingre og en viss danske med temperamentsproblemer, kannibalistiske tendenser og sansen for voksenbrus.

Ser man ut over Norges grenser finner man derimot rabagaster som får den danske sinnataggens skandaler til å blekne som en finnmarking i januar. Her er et lite utvalg av de beste/verste/mest dustete.

George Best


Best er også kjent for rollen som Chewbacca i Star Wars


George Best er mildt sagt velkjent, og var fotballens første superstjerne. Eller kanskje man heller skal kalle han fotballens første rockestjerne. Samtidig er det umulig å komme utenom mannen, som tross alt var en legende både på og av gressmatta.

På banen var han bortimot den komplette fotballspiller; med fart, balanse, to skuddføtter, duellstyrke og spisskompetanse som måltjuv.

Likevel er George Best i dag like kjent for sine skandaler og eskapader utenfor banen. Også her gikk det i full fart, men i ubalanse, siden han drakk med begge hender og hadde spisskompetanse innen sjekking av damer. Dette gikk selvfølgelig ut over prestasjonen på banen, som gikk i bølgedaler som Jesus på vei over Kattegat i stiv kuling.

Etter en transplantasjon i 2002 gikk han i gang med å ødelegge sin andre lever. Helsen var allerede totalt ødelagt etter flere tiår med alkoholproblemer, og i 2005 ga organene opp. George Best var ikke lenger en levende legende. Men en legende vil han alltid være.

Adrian Mutu


Adrian Mutu - bildet har blitt kunstig stimulert for illustrasjonens skyld

Etter tidvis storspill i den italienske ligaen, for blant andre Inter og Parma, ble Mutu kjøpt av Chelsea i 2003.

Chelsea-eier Roman Abramovich sin lommebok var på denne tiden vidåpen som en nymfoman hunnkatt med løpetid, og klubben betalte nærmere 160 millioner kroner for spissen. Det skulle vise seg å være et gedigent bomkjøp.

Først havnet han på kant med manager José Mourinho, noe som aldri har vært spesielt smart for spillere som ønsker mest mulig spilletid. Den store skandalen kom derimot da Mutu ble fersket i dopingkontroll: Prøvene viste at han hadde brukt kokain. Noe som kanskje kan forklare hvorfor fyren stort sett greide å vise 15 minutter storspill i slengen.

Mutu ble utestengt fra fotballen i syv måneder, og måtte betale en bot på 200 000 til det engelske fotballforbundet. Dette var derimot småpenger sammenlignet med kravet fra Chelsea: Klubben mente Mutu hadde begått kontraktbrudd, og krevde at spilleren betalte tilbake kjøpesummen. Mutu ble dømt til å betale Chelsea om lag 170 millioner, men anket avgjørelsen flere ganger.

Adrian Mutu var lenge selvskreven på det rumenske landslaget, men i 2011 ble han utestengt på livstid etter å ha havnet på fylla med svirebror og landslagskollega Gabriel Tamas. I dag spiller Adrian Mutu (35) i den hjemlige ligaen.

Ryan Giggs


Giggs har gjort mange dårlige valg. For eksempel å sette seg ved dette skiltet.

Den ferske hovedtreneren for Manchester United er en legende for fans av rødtrøyene fra Manchester.

I 2011 sto han derimot for en av fotballens største skandaler de siste årene, da det ble avslørt at han hadde danset mazurka på sengekanten med noen andre enn kona, nemlig tidligere Miss Wales, Imogen Thomas. Det var likevel være småtterier i forhold til det som skulle komme.

Senere på året viste det seg nemlig at Ryan Giggs hadde holdt en affære gående i hele åtte år – med brorens kone. De engelske tabloidene ble selvfølgelig så overlykkelige at de miget en skvett i buksa, og kastet seg over saken. Her hadde de stoff nok til milevis av artikler og slenging av møkk. Fullt fortjent for Ryan Giggs, i følge de som ikke er totalt blinde på grunn av røde briller.

Ryan Giggs image som et forbilde for unge fans hadde ikke bare fått seg et skudd for baugen, det sank som et blyodd i Marianergropen. Festet til et anker. Av bly.  

Stormen blåste etter hvert over, men Ryan Giggs har uansett gått fra å være bra kar, til gra kar.

Franck Ribery


No, I want you to die, Mr. Bond.

Mannen ser ut som en skurk fra James Bond-filmene, og ting tyder også på at han har relativt tvilsomme fritidsinteresser.

I 2009 skal han nemlig ha betalt gullgraveren Zahia Dehar for sex. Ikke én gang, men rundt regnet ørten ganger. Noe som i seg selv ikke nødvendigvis er en skandale i franskmannens hjemland, hvor prostitusjon er lovlig. Så lenge den prostituerte er over 18 år gammel. Det var ikke frøken Dehar.

Ribery var riktignok ikke alene om snuskeriet, også kollegene Karim Benzema og Sidney Govou skal ha ”ansatt” Zahia Dehar. Visstnok skal hun ha fått så mye som 20 000 i slengen fra de styrtrike sjarmørene…

Benzema hevdet i ettertid at han ikke visste at hun var yngre enn atten.  Mange fotballspillere er riktignok… ikke så flinke i hoderegning, men det faktum at Benzema deltok på feiringen av Zahias 18års-dag, flere måneder etter at han begynte å betale henne for sex, sår et snev av tvil om forklaringen. En hel åker av nysådd tvil, faktisk.

Vi drister oss til å foreslå at den godeste Ribery heller satser på nettdating. Men husk å ta profilbildet fra en god vinkel. Og da helst ikke bakrommet.


NFF

Vi har egentlig ikke så mye mer å si om saken. 

Vil du lese mer om ballsparkende tullinger som jevnlig driter på draget? 

Abonnér på Pondus, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning