Jul med din vrede:

5 perfekte julegaver til folk du hater

Hva gir man den som strengt tatt skulle hatt en springskalle til jul? Slipp løs din indre Grinch med følgende gavetips.

Publisert Oppdatert

Den samme elendigheten går igjen hvert år; marerittet i våken tilstand, nemlig julegaveshopping.Men vi gjør det enkelt for deg i år.

Det er ille nok å finne gaver til de folka du faktisk har lyst å gi noe fint, men enda verre er det å bruke surt opptjente riksdaler på mennesker som er slitsomme som ringetonereklamer.

Heldigvis finnes det løsninger som lar deg sitte igjen med den deilige følelsen av skadefryd. Det blir tross alt ikke skikkelig jul uten! 

Til ekle røyketanter

Dette askebegeret er en perfekt hevngave til gamle tanter som gir deg bøker av Pablo Coelho og maser om at du må gjøre noe med livet ditt, mens de selv blåser røykringer og jobber på kolsen.

Et hostende og skrikende lunge-askebeger!

Askebegeret i plast, som forhåpentligvis er varmebestandig, er utformet som et par lunger. Som om det ikke var smakløst litt, begynner askebegeret å ”hoste” når man legger en sigarett i det. Og om ikke det er smakløst nok, begynner det også å hyle. Askebegeret er riktignok drevet av batterier, men man kan jo alltids lime igjen luken.

Det beste er at ingen kan hevde at dette er en ondsinnet gave, siden du tross bare forsøker å hjelpe vedkommende med å stumpe røyken. Skadefryd og god gjerning på én gang; det er jo rene julaften!

Til gourmetkokken

Mange kjenner denne typen: Kompisen som mener han er en kjærlighetsbarnet mellom Eivind Hellstrøm og Gordon Ramsay (bildene!) men som stort sett har det i kjeften. (Og da mener vi ikke tøffeltrøffel og rosa grovsalt fra Himalaya, men skryt og tomprat). I virkeligheten lever han på tårer og grillpølser tilberedt i vannkokeren, og sliter faktisk med å slå riktig nummer til Peppe's Pizza.

I stedet for koke (sic) innvendig mens han babler i vei om langstekt vortesvin i løvetannreduksjon og annet gastronomisk fjas, kan du gi han et lite hint i form av denne kokeboken:

Microwave Cooking for One. Tygg på den, du!

Til snobben

Det er selvfølgelig ikke bare innenfor matlaging at man finner snobber. Dersom du har en slektning, kollega eller kompis som får Rimi-Hagen til å fremstå som Rema-Reitan (Vi går for de tungkulturelle referansene i dag), er det selvfølgelig veldig fristende å dra vedkommende ned på jorda med noe av det meste ”folkelige” popkulturen har å by på.

En tilfeldig danseband-CD fra Statoil er en lettvint utvei, men også veldig lett for mottakeren å gjemme bort i en skuff.

Vi foreslår å gi vedkommende denne komplette Knight Rider-boksen.

26 DVD-er med The Hoff og en snakkende bil. Destillert 80-tall, som stikker seg ut i bokhylla! Og du stikker selvfølgelig innom med jevne mellomrom for å sjekke at den flotte gaven din ikke har havnet i en kasse på loftet.

Til din bedre halvdels kjipe venninne

Har din bedre halvdel en kjip venninne som stadig påpeker feil ved deg, blander seg i ting hun ikke har noe med, og aldri ler av vitsene dine? Se om hun ler av denne lille spøken;

The Gift of Nothing.

Dette er kort fortalt… ingenting. Du legger selvfølgelig ved et kort der du drar en bløt spøk om ”hva skal man gi den som har alt?”. Da har hun i hvert fall ingenting å klage på.

Lage julegaven selv!

Vis at du virkelig bryr deg; lag julegavene selv! Her er mulighetene nærmest uendelige, ikke minst fordi du kan tilpasse gaven etter nøyaktig hva det er som irriterer deg ved mottakeren. For eksempel kompisen som har armene fulle av trendy tatoveringer (i stedet for bleknede, dårlige ungdomssynder, slik som skikkelige mannfolk), etter inspirasjon fra skrotingene han har sett på tulleprogrammer som Paradise Hotel: Han kan få et gjør-det-selv-sett for å få fjernet styggedommen: En pakke med sandpapir, stål og klor. Sleng med litt grovsalt i pakken, bare for å gni det inn.

Selv om disse tipsene ikke fjerner alt førjulsstresset, kan de i det minste bidra til å dempe irritasjonen over å måtte gi gaver til folk som egentlig fortjener en velfylt hundepose i julestrømpen. Det viktigste med julen er jo tross alt ikke å få, men å gi kjipe gaver til kjipe folk.

Skulle du derimot ønske å gi en skikkelig grom julegave:

Gi et Abonnement på Pondus, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen