Legender

Hvil i fred, Christopher Lee

1922 - 2015

Publisert Oppdatert

Sir Christopher Lee herjet på filmlerretet over hele åtte tiår, og nådde over 200 filminnspillinger, samt en rekke annet arbeid innen både TV-serier, videospill og til og med tungrock før han på søndag tok farvel med verden.

 

De fleste kjenner ham nok best som Saruman fra filmatiseringen av Tolkien-verkene ‘Hobbiten’ og ‘Ringenes Herre’, mens andre kinofile gjerne så ham først med blant annet løstenner og silkekappe i et drøss forskjellige Hammer-filmer, hvor han portretterte både grev Dracula og Frankensteins monster, samt mange andre.

 

Til tross for å ha gjort seg best bemerket som skurk i løpet av karrieren, har han vært en av de høyest elskede skuespillerne gjennom tidene. Alle kjente vel et lite støkk i hjertet da Saruman møtte sitt endelikt ved Orthanc, eller da den hjelpeløse grev Dooku ble det definitive vendepunktet i tragedien om Anakin Skywalker, til tross for alt de hadde gjort for å ende opp der. Begge var karakterer manipulert av en mektig ondskap, og Lee lot den siste biten av godhet skinne gjennom akkurat nok til å gi oss sympati for monstrene han spilte.

cl.jpg

Mannen har også vært en viktig medspiller på flere album av det italienske power metal-bandet Rhapsody in Fire, hvor han har både prydet coveret og lånt stemmen sin. I tillegg har han selv gitt ut flere solo-plater i samme sjanger, den siste i en imponerende alder av 91 år! Hvordan kan man unngå å elske denne mannen?!

 

Helt opp til bare måneder før sin død, var denne legenden med andre ord en aktiv underholder, og har lagt bak seg en ganske imponerende CV. Om dere ikke kjenner karrieren hans så godt, vil vi anbefale dere å bruke en kveld på å bli litt bedre kjent med ham. Her er noen av våre personlige favoritter (utenom de selvskrevne):

 

  • The Hound of Baskervilles (som Sir Henry, ved siden av Peter Cushing som Sherlock Holmes).
  • Children of Húrin (Forteller i lydboken).
  • The Last Unicorn (stemmen til King Haggard).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning