Fjellvett og uvett

Slik overlever du påska

Man skal ikke kødde med påska. Se bare hva som skjedde med han snekkeren for et par tusen år siden.

Publisert Oppdatert

For mange nordmenn kan påskeferien best beskrives som en smørje av Jägermeister, sjokolade, appelsiner og svartgrillede pølser - alt inntatt med ski på beina.

Spør du en helt tilfeldig, døddrukken nordmann som ligger langflat i løssnøen på påskefjellet, er sjansene små for at det er en tur i kirka som står øverst på tapetet i påsken. Om noe så er det snakk om en tur til Vassfaret og skaffe flere bjørnunger.

Sånn sett er det ikke rart at det ofte ender med spjelket stolthet i bunn av danskebakken. Er man riktig uheldig ender man opp på feil side av et snøskred - undersiden. Eller fullstendig snøblind på mer enn en måte.

Sjekk med fagfolk også

Det meste kan selvfølgelig unngås ved at man ikke drikker på seg redningstjenesten og oppfører seg som den kjente polakken Halojzy Afterski med utløste bindinger på flat mark. Og det skader vel heller ikke å friske opp Fjellvettreglene. De finner du på Turistforeningens nettsider

Der det også ligger førevarsel for de som ikke regner øljekking som fysisk fostring på høyt nivå.

Folkeopplysning

Vi tillater oss også å tilføye noen enkle tillegg til Fjellvettreglene. Se på det som eksempler til skrekk og advarsel, lattervekkende eksempler på hvor ille det kan gå, eller - hvis du er en av de som tror alt du leser - ren folkeopplysning. Du finner de i hvert fall i bildegalleriet øverst i saken.


Gentlemen eller ei, vi anbefaler ett par ski per person.

Når det gjelder påskelektyren tillater vi oss en liten omskriving av Fjellvettregel nummer fem:

Lytt til erfarne skrotinger, tegn abonnement på Pondus i dag!

Abonnér på Pondus, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning