Ordkluss

Ti tvetydige, engelske ord og uttrykk!

Klarer du alle?

Publisert Oppdatert

Én ting er å lære seg det engelske språket. En annen er å lære seg hva som er slang og hva som skal tas bokstavlig...

Det er nemlig stor forskjell på skole-engelsk og den versjonen som blir brukt til daglig i engelsktalende land. Selv begynte vi å miste grepet på amerikansk gatesnakk rundt den tiden ord som "turnt", "crunk" og "swag" dukket opp. Eller, det blir vel mer riktig å si at vi frivillig ga opp.

I bildeserien ovenfor har vi laget til noen eksempler på hvordan ord og uttrykk kan ha flere betydninger. Noen er verre enn andre, så klarer dere full pott, er det godt gjort!

Kjør på med forslag i kommentarfeltet, så legger vi ut fasiten senere!


Tonefølge:

</p> </div>

 

Ti tvetydige, engelske ord og uttrykk! - Fasit

Klarte dere alle?

Det var mange gode og kreative forslag her! Det var for eksempel stor uenighet om hva Clinter'n og Miley Cyrus sin noe spesielle bakende kunne ha til felles, og vi syns både "dirty" og "piece" fortjener trampeklapp! Det var også mange som foreslo "bear nap" på nummer 5, en variant som fikk oss til å ta av hatten og nikke godkjennende.

 

La oss se hva fasiten sier:

 

1. Dough

2. Can

3. Nuts

4. Bad ass

5. Hit the sack

6. Let's roll

7. Move out

8. Lame (party)

9. Rack

10. Sucker

 

Det var også noen som syns den siste ble for åpenbar, og heller foreslo ting som "wanker" og "dick", eller at Kate Upton og et klesstativ også har "hangers" til felles. Dette bare understreker hvor allsidig og fleksibelt et språk kan være, og ikke minst hvor heldige vi er som har dere som lesere!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning