øresus:

Anvil - Hope In Hell

Kanadiske travere skuffer stort!

Publisert Oppdatert

I over 30 år, har Anvil vist at også kanadiere kan spille metal, og i disse dager er de ute med sin nyeste ytring; ‘Hope in Hell’!

Anvil har levert en stødig strøm av plater siden debuten i 1981, men det var ikke før dokumentaren om dem (‘The Story of Anvil’ – 2009) at bandet endelig fikk oppmerksomhet igjen. To år etter, kom de med den enestående ‘Juggernaut of Justice‘, som ga håp for en fortsatt lang og innholdsrik karriere for bandet. Enda to år har gått, og nå har Anvil levert sin 15. plate, ‘Hope in Hell’.

Mens forgjengeren sprengte gjennom dørene fra første spor, og galloperte med frådende kjeft og ild i øynene, har ‘Hope in Hell’ en bekymrende tam start. Vi får servert et par, kjappe adrenalinskudd gjennom ‘Eat Your Words’ og ‘Pay the Toll’, men det fins ikke spor av sjel i noen av låtene. De preges av flaue tekster (se ‘Shut the Fuck Up’ og ‘Bad Ass Rock ‘n’ Roll’), de kjedeligste riff vi har hørt på lang tid, og viser et band som vil langt mer enn de orker. ‘Hope in Hell’ føles som en midtlivskrise.

Noen kule soloer og tordnende rytmer her og der, gjør at albumet ikke er fullstendig mislykket. Men, man kan ikke lage festmåltid av smuler og sølevann! Anvil mangler litt av alt, og hele platen skriker av skrivesperre. Et fryktelig skuffende og tafatt forsøk på metal, fra tidligere legender…

4 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen