ØRESUS:

Acid King - Middle of Nowhere, Center of Everywhere

Stoner-dronningen stikker hodet ut av hiet.

Publisert Oppdatert

Det går ofte mange år mellom hver gang Lori S. og resten av Acid King viser tegn til liv, men ventetiden på fjerdeplaten deres har vært ganske drøy, selv for dem.

Bandet skylder nok noe av populariteten sin for å være et av de veldig få kvinnefrontede stoner metal bandene, noe som kanskje er en urettferdig første observasjon, siden trioen også ligger flere hestehoder foran mesteparten av sjangeren rent musikalsk. Misforstå meg rett; dette er simplistisk musikk som ofte balanserer på grensen til ren droning, men trioen har en hang for å skape massive og rungende lydlandskaper ut av nærmest ingenting. Mens mange andre band gir deg følelsen av å kveles i en røyktung kjeller, sender Acid King deg ridende avgårde gjennom galaksen på en komet, helt uten hjelp av andre midler enn smørfeite riff.

Det hjelper også godt å ha en hypnotiserende kvinnestemme flytende over riffene framfor slurvete, grumsete struper som går i ett med gitarvrengen. Lori har ikke akkurat stemmebånd av spunnet gull og fløyel, men så skal jo ikke denne typen musikk være "pen" heller. Samtidig  raper riffene ut av høyttalerne som en rasende bjørn, og trommeskinnene piskes med tunge klubber. Forestill deg noe fra Om fremført av High on Fire, eller en Black Sabbath singel spilt på 33 rpm.

</p> <p>Stoner metal har selvsagt sine begrensninger. Det er blues fra helvete, og noe mer komplisert enn det skal det ikke være. Dermed kan man egentlig aldri kalle noe i denne sjangeren for et mesterverk, men Acid King gjør det absolutt beste ut av de få ingrediensene de har å jobbe med. For å ofte ha låter som strekker seg mot tosifrede minutter, er det sjeldent at musikken føles utmattende repeterende ut. Gjengen sniker også inn flere overraskende melodiske partier mellom dronende riff, og ofte handler det også mer om <em>hvordan</em> musikken framføres.</p> <p>Etter ti års ventetid, er det klart at det skal vanskelig gjøres å leve opp til forventningene, men Acid King gjør som vanlig en enestående jobb. 'Middle of Nowhere...' er nok det mest velutviklede og fyldige albumet de har gjort, og med fare for å bli lynsjet av fanatikerne som alltid mener at "eldst er best", vil jeg påstå at dette er det beste verket deres til dags dato. Velkommen tilbake!</p> <h1>8 av 10 konger!</h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning