AC/DCs 5 beste!

Helvete er egentlig et ganske ålreit sted...

Publisert Oppdatert

Pondus er en herremann med god smak, både når det gjelder ballsport og musikk. T-skjortene hans har vært prydet av mange storheter med glimt i øyet og fuzz i pedalen, men aller mest av de australske rølperne AC/DC. Dette gir oss en god unnskyldning til et dypdykk i diskografien deres. Utfallet er en liste over det vi mener er de fem beste platene deres:

5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap

Om du ber folk ramse opp AC/DC-låter, kan du banne på at 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' er blant de tre første hver eneste gang! Platen har flere blues- og klassiske rockelementer enn vi er vant til på de mest kjente platene deres, men spor som 'Ride On', Ain't No Fun (Waiting Round To Be A Millionaire)', samt den klovnete 'Big Balls', viste at de turde å være litt annerledes, og at de kunne gjøre vanligvis generiske riff til noe spennende.

4. Let There Be Rock

AC/DC er ikke akkurat kjente for variasjon på platene sine, og da er det spesielt imponerende at de klarte å fylle 'Let There Be Rock' med så mange lett gjenkjennelige låter som fremdeles er faste numre på konsertene deres. Om 'Whole Lotta Rosie' og 'Bad Boy Boogie' ikke får publikum til å koke og trusene til å fly, er det bare å pakke sammen sakene...

3. High Voltage

Denne internasjonale debuten er en kompilasjon av de to første platene deres, som kun hadde vært tilgjengelige i hjemlandet. Det tok ikke lang tid før den enkle, men revolusjonerende lyden deres tok verden med storm, og like fort som ungdommen tok dem til hjertet, ble de bannlyst av foreldregenerasjonen for de nokså friske tekstene og den utagerende oppførselen deres. Alle foreldre håpet inderlig at 'Little Lover' og 'Can I Sit Next To You Girl' ikke var dedikert til datteren deres...

2. Highway to Hell

Bon Scotts svanesang har den perfekte blanding av pur rølperock og minneverdige melodier, og virker mye bedre gjennomført og variert enn mange av de foregående platene deres. Alt fra den seige blues'en 'Night Prowler', til den hyperaktive skjørtejegerrock'en i 'Beating Around the Bush' er så perfekt utført at vi aldri kommer til å ville svinge av motorveien til helvete! I tillegg gjorde de plass til litt mer melodiske stykker som 'Touch Too Much' og 'Love Hungry Man'. Perfekt balanse!

1. Back in Black

Bandet vurderte å gi seg etter Bon Scotts død. Heldigvis rekrutterte de i stedet Brian Johnson som ny vokalist, og spilte inn 'Back in Black' som en hyllest til sin falne broder. Det skulle vise seg å være et smart trekk. Platen ser seg kun slått av Michael Jacksons 'Thriller' på listen over mest solgte eksemplarer. Hele verden kjenner riffene i tittelsporet, og de hjemsøkende klokkene i begynnelsen av 'Hells Bells'. For ikke å snakke om refrenget i publikumsfavoritten 'You Shook Me All Night Long'!

Det var nok ingen overraskelse at denne tok førsteplassen, men rett skal tross alt være rett!


Ingen skal tvinge dere til å være enige med oss, så bare fyr løs i kommentarfeltet med deres egne topplister!

Musikk blir forresten iherdig diskutert på forumet vårt, og det er bare å henge seg på!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen