7 ting vi hater ved sommeren

Vi hater selvfølgelig ikke sommeren, men vi kan likevel hate enkelte ting ved den...

Publisert Oppdatert

Alle liker sommeren. Det høres i hvert fall slik ut under de andre årstidene. Vinteren er for kald og våt. Høsten er for våt og kald. Ditto med våren. Uansett hvilke klager man hører, så ender det alltid med et lengtende "Jeg gleder meg til sommeren!"

Men hvorfor er sommeren så overlegen de andre årstidene? Er vi fornøyde så lenge vi får et par uker med sol og middels varme, som egentlig bare er standarden mange andre steder i verden? Åneidu! Utstyrt med rotekte norsk pessimisme, har vi kompilert en liste over alt vi hater ved sommeren:

1. Insekter
Kulden som vi hater så intenst, holder i det minste mygg, klegg, flått og annet flerbent jævelskap unna resten av året. Prøv å nyte fisketuren eller en romantisk solnedgang med trynet fullt av blodsugere!


2. Bilturer
Er det ikke rart? Som barn hatet vi å sitte time etter time i baksetet, telle biler, ramse opp skiltnavn, stirre i taket, bli bilsyk... Så snart man får barn selv, er det rett ut på veien igjen for å torturere sine egne avkom. Hvor er logikken?!


3. Dårlig TV
Ikke alle liker å danse vimsete på engen og rulle i gresset. Noen sitter fremdeles benket foran skjermen, men får ikke annet enn kartoffel-dokumentarer og repriser av Derrick. Alle store, amerikanske serier har sesongslutt litt før ferien, og det samme gjelder engelsk fotball. Hva skal man da se på?!


4. Sommervikarer
Den tiden av året hvor flest mennesker har tid til å gå ut og spise, drikke kaffe og øl, er den tiden hvor ingenting fungerer på utestedene, fordi det bare er vikarer der. Vær forsiktig med å bestille "whiskey on the rocks", da du kan sette småstein i strupen...

 


5. Campingbiler
Som i de fleste tilfeller er bemannet av et eldre, tysk ektepar. Bilen stopper aldri, men holder en gjennomsnittsfart på 23 km/t, slik at de får med seg rubbel og bit av de nitriste, norske omgivelsene.


6. Bading
I skrivende stund er gjennomsnittstemperaturen i vannet på norske badeplasser i underkant av 15 grader. Noen vil gjerne kalle det forfriskende. Fornuftige folk vil kalle det helsefarlig. Og, om ikke skarpe steiner og skjell lager kjøttdeig av føttene dine, så kan du banne på at du valser rett inn i en stim med brennmaneter.


7. Forventninger vs. Virkeligheten
Det virker som om vi alle har helt fantastiske planer for ferien. Vi skal oppleve verden, reise fra festival til festival, oppleve ekte kjærlighet, hoppe naken i fallskjerm med strikk og reise til månen på en flygende enhjørning... Når midten av august kommer, og vi skjønner at vi har kastet bort den ene halvdelen av ferien med trynet i en bok, og den andre halvdelen på å spise og drikke, så går det opp for oss...

...at sommeren egentlig er ganske ålreit likevel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning