øresus:

66crusher - Wanderer

Dynamisk prog metal med både hjerne og baller!

Publisert Oppdatert

Bergenske 66crusher har vært under lupen vår tidligere, da deres forrige plate 'Blackest Day' stupte inn til en ganske respektabel sluttkarakter, og i tillegg plasserte seg på listen over årets beste plater. Kan de gjenskape magien med deres nyeste ytring, 'Wanderer', mon tro?

Det er ikke til å unngå å sammenligne dette bandet med Opeth. Det er mye akustisk og ren gitardrevet progressiv rock, både rolig og intrikat, med krumpspring mellom forskjellige rytmemønstre når man minst venter det. Synthen ligger sjenert i bakgrunnen, og hjelper med å skape fylde i musikken uten å stjele fokus fra riff og rytmer. Også på denne platen er de litt gjerrige på høytempo-thrash, men jeg savner den mindre enn på den forrige platen deres, siden de har mye annet å stjele oppmerksomheten med i tillegg.

</p> <p>Det ljomer i veggene at dette er et band som jobber hardt og kreativt på både musikken og tekstene sine. Det er mye variasjon å spore, og alt føles ganske naturlig og sømløst vevet sammen, noe som mange andre rent teknisk anlagte band ofte glemmer å ta hensyn til. Låtene strekker seg fra den vakre, ballade-aktige 'The Answer', til adrenalinskuddet 'Lost in the Fray', en skikkelig skarp og kraftfull thrasher. Langdrygeren 'Bloodwritten', som klokker inn på over et kvarter, er et ambisiøst og historiedrevet verk, og føles nærmest som et teaterstykke.</p> <p>66crusher lager rett og slett intelligent og interessant musikk uten å fremstå som pretensiøse besserwissere. Det er filosofisk uten å preke, og teknisk imponerende uten å overdrive. Det er stemningsfullt og melodiøst, og fylt med raske riff og rytmer. Tilhengere av Opeth, Watchtower og Death (i sin progressive periode) vil garantert sette pris på denne platen. Enestående saker!</p> <h1>9 av 10 konger!</h1> <p> <em> <a href="http://www.66crusher.bigcartel.com/product/wanderer-pre-order-bundle">'Wanderer' treffer hyllene 6. februar!</a> </em> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning