You go, girl!

6 jenter som spiller gitar så fjordene blåner!

Hvis man hører godt etter, er det håp for fremtiden.

Publisert Oppdatert

I en verden der skrotinger som Rebecca Black, Justin Bieber og Black Eyed Peas får lov til å forderve den oppvoksende generasjon, er det godt å se at det fortsatt er håp i tunnelen.

Med fare for å høres ut som en gammel gubbe som klager over Ungdommen Nå Til Dags:

Det er deprimerende inntil det genocidiale å høre på musikken som den oppvoksende generasjon digger. Fra radioen lyder kun Lady Gaga og Lady Bieber og resten av AutoTunekompaniet sin musikk, og den er ikke egnet til annet enn å gi selv Lars Monsen menstruasjon.

Det som for oss før var hemningsløs headbanging har endt opp med forsiktig resignert hoderysting. Vi kryper sammen i fosterstilling, koser gråtkvalt med våre Iron Maiden og Dio-LPer, og kikker engstelig på MTV, der Fergie peker og skriker med lallende demonstemme "Where is your God now!"

Men tyss! Alt er ikke fortapt... En ny vår kommer...

Som spede hestehover en kjølig vårdag bryter de gjennom den svovelstinkende slimhinnen av radioaktive postapokalyptiske ruiner... Unge talenter, med naglearmbånd og hardt sminkede øyne. Som har valgt å bruke sin spede ungdom på noe fornuftig. Nemlig å sitte time etter time og lære seg gitar. Med sin doublehanded tapping, sine sweeps og alternate picking, sine legatoløp og dobbeltplektrede oppganger fra dyp H, fyller de Youtube med sine kunnskaper.

Og de er jenter! Små vevre fjortis-berter som lar Bieber være Gaga og bytter ut Rebecca Black med Back in Black. Her er vår hyllest til den nye våren!

Jaqueline Mannering
Engelske Jaqueline Mannering er kanskje den mest kjente fjortis-shredderen av dem alle, med millioner av visninger på sine youtube-videoer. Denne spede Penelope Cruz-rockaliken ser ikke ut til å orke å bære gitaren engang, men hun leverer blytungt likevel. Dette er ikke hennes mest sette video, men et bidrag til en gitarsolokonkurranse, der hun viser mest at det ikke bare er harving, men melodilinjer inne i bildet også.


Karolina Sustova

19 år, fra Tsjekkia. Kanskje ikke den kjappeste gitaristen i denne saken, men du verden for en praktfull tone i gitaren. Og veldig smakfull spilling. Noe som beviser at det går an å være god uten å spille så himla raskt (feeling, vettu... Feeling).Jessica Miller

Amerikanske Jessica Miller stiller med dårligst lyd, men sannsynligvis best teknikk. Det var noe med måten hun spiller på som minner veldig om Paul Gilbert.


Yasmin Hofer

Tyske Jasmin Hofer spiller på en JEM, og har tydeligvis hørt masse på Steve Vai. Steve Vai har også hørt om henne, og inviterte henne opp på scenen under en konsert.


Andreia Gomez
Fra Portugal kommer denne dama med sol i fingrene. Hun er gitarist og låtskriver i prog-metalbandet M.I.N.D. Prog-metal er ellers en sjanger der det nærmeste man kommer damer er å gi gitaren sin jentenavn.


Juliette Valduriez

Franske Juliette Valduriez gjør ting med en gitar som er forbudt i flere stater i USA. Denne begynner forsiktig, men tar godt av etter hvert.

Og fra å være ganske trist og grå i starten av denne saken, har vi snudd 180 grader, og solen skinner på både streng og plekter.

Vi vet det er mange flere fjortisshreddere der ute, men det er opp til dere å oppdage dem og dele dem med oss i kommentarfeltet.

Shred on!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning