5 ting vi må slutte å gjøre i 2012

Her er fem ting som kan gjøre verden et ørlite hakk bedre i året som kommer.

Publisert Oppdatert

Et nytt år står foran oss og vi kommer sikkert til å bli skuffa. Dette året vil vi antakelig heller ikke eliminere sult, vold, krig og gærne statsledere. På den annen side betyr ikke det at vi skal slutte å prøve. For selv om vi ikke kan gjøre verden perfekt, kan vi kanskje gjøre den ørlitegrann bedre ved å slutte med disse tingene:


1 Angripe idrettsutøvere.
Nest etter å svømme Nordvest-passasjen i januar er dette sansynligvis det dummeste du kan gjøre. Rent bortsett fra at laget ditt får en saftig bot, vil du sansynligvis få grisejuling før du blir bannlyst fra stadion for livet. Dessuten: Når det er lov å skrike at den respektive utøvers mor er en trebent gila-øgle som stolt utøver verdens eldste yrke for en brukt kroneis, da blir vold temmelig overflødig.


2 Kjøre sakte i venstrefeltet
Min personlige mistanke er at de som kjører sakte i venstrefeltet på motorveien er foreldrene til de som skriver “first” i kommentarfeltet. Det handler ikke om å ha en vettug grunn for å være først, eller kjøre først, det handler bare om å gjøre det. Av grunner som for alle oss andre er totalt uforståelige. Bruk venstrefeltet til å kjære forbi folk som kjører saktere enn deg, legg deg deretter inn igjen i høyre felt, slipp oss andre frem.


3 Overbruke uttrykket “i forhold til”
“I forhold til” betyr “sammenliknet med”, og kun det. Det er ikke et synonym for uttrykk som: på grunn av, for, mot, til, fra, på, under, over, ved siden av, i forbindelse med, i henhold til, i motsetning til osv. Norsk er kanskje et vanskelig spåk for noen, men de av oss som har det som morsmål bør greie å huske mer enn ett fast uttrykk.


4 Være redd for akopalypsen
Vi skal vel ikke påstå at vi vet at apokalypsen ikke kommer, men sansynligheten for at jorda går under i år er omtrent like stor som at Snooky fra Jersey Shore får nobelpris. I tillegg: Om den skulle gå under i år, vil den gjøre det helt uavhengig av om vi er redde for at den gjør det eller ikke….


5 Skrive lister som dette
Slike lister som dette er en øvelse i naivt selvbedrag. Denne listen kommer nemlig ikke til å bli lest av de som burde lese den, men bare av de som allerede har vett nok i hodet til ikke å gjøre disse tingene. Dermed er den totalt bortkastet tid og bidrar bare til å grave enda dypere grøfter mellom oss og dem. Stikk i strid med det som var meningen.
Beklager!

Flere brannfakler:

Nordmenn sett utenfra.
Er vi virkelig uhøflige, usosiale, late og arrogante?

20 klisjeer vi hater som pesten.
Vann på mølla for alle de som skyr klisjeer slik brent barn skyr ild...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen