5 ting som vil gjøre OL verdt å følge med på

OL trenger mer LOL

Publisert Oppdatert

OL er like søvndyssende som et referat fra styremøtet i borettslaget med halvannen rohypnol innabords, og vinter-OL er virkelig bånn i bøtta.

Men, selv om helheten er kjedelig, har både vinter-OL og sommer-OL sine gode sider. Det er for eksempel nok en grunn til å disse svenskene. En helt åpenbar løsning burde dermed være å slå lekene sammen til ett arrangement: Logiske Olympiske Leker, eller Lavkostnads Olympiske Leker.

Selvsagt kjent som LOL. Her kunne man virkelig slått to fluer i én smekk, også når det gjelder de forskjellige øvelsene. Vi har tenkt litt på hvordan man kan gjøre det hele litt mer interessant.

Kunsthekkeløp
Hekkeløp er en av de sommerøvelsene som er morsom å se på, siden det nesten alltid er noen som går skikkelig på snørra. Enkel forskning tilsier at underholdningsverdien stiger i taket dersom vi slår sammen hekkeløp og kunstløp. Hekkeløp med speilglatt is, med skøyter og innlagte piruetter (for ikke å glemme påfuglkostymer) må jo bare ende med nok materiale til å holde Fail-videoprodusentene i arbeid i måneder og år.

Skitskyting
Skiskyting er et av de største uutnyttede potensialene innen idrett. Her har man altså en sport som involverer skyting med skarpe skudd i tettbefolket område, og så gjør de så lite ut av det?Det er derimot fullt mulig å piffe opp denne øvelsen også.
Man kunne for eksempel lagt løypen for kappgang foran blinkene til skiskyting, og byttet til paintball-gevær. La kappgjengerne forsøke å holde en fot i bakken når de pepres av fargeglade kuler. Eventuelt kunne man gått for det mer kuriøse; Skibryting?

Isstuping
Stupesporten ødelegges av altfor flinke stupere: En eller annen liten tangloppe fra Mexico spinner rundt seg selv som en pulsar med skru, og lager såvidt ringer i overflaten når han treffer vannet. Du jubler i vill beundring fra sofaen, helt til du hører kommentatoren: "Oioi, her blir det trekk! Lilletåa var ikke i 72,3 graders vinkel i forhold til knærne. Taco Sombrero er nok veldig skuffet med sin egen prestasjon her".
Det blir likevel dumt å kreve dårligere stupere, når man heller kunne kombinert med elementer fra vinter-OL. Med is på bassenget, og et lite hull i isen å sikte på, blir det lettere å skille klinten fra hveten også for oss tilskuere. Hvis man samtidig arrangerer ishockey på samme is, lukter det fugl lang vei. 

Stavhopp
Skihopp er ganske sinnsykt... Å flakse et par hundre meter med to planker under bena krever svære baller (metaforisk sett, altså...svære baller er jo ikke heldig for balanse og luftmotstand), men av en eller annen grunn er det likevel dørgende kjedelig å se på. På samme tid er prestasjonene i stavsprang imponerende, men heller ikke her biter du negler i spenning når utøveren står klar med den lange kjeppen sin.
En kombinasjon av disse to sportene burde derimot bli svært underholdende! Se for deg at Romøren eller en av de andre fyrstikkmennene suser ned unnaløpet med kjeppen i hånda, og må "sprange" seg over en list, før de forsøker å seile ned mot kritisk punkt. Genialt! 

Overdommer
Det er generelt sett altfor mye demokrati i OL. Stildommere i hopp, liksom? Nei, det hadde vært mye bedre med en felles overdommer som hadde vetorett i alle avgjørelser, slik som ellers i det russiske samfunnet.

Det sier seg selv hvem denne overdommeren burde være: Russlands svar på keiseren i Star Wars,  og Heffalompen...Vladimir Vladimirovich Putin. 

Med Putin som en romersk keiser på stadion, som sorterer utøverne mellom "Da" (medalje og en klunk vodka) eller "Njet" (anti-homo terapi og et klunk kvikksølv), tror vi utøverne virkelig ville gjort sitt beste.

Det mest effektive tiltaket for å få et givende OL er likevel såre enkelt: Drit i hele OL, og finn heller fram en bra film, bok eller tegneserie. Men pass på at Putin ikke finner ut av det!

Det beste å gjøre under OL er å kose seg med et godt blad. Og vi har tipset klart her:

Abonnér på Pondus, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen