5 ting du kanskje hadde glemt fra forrige fotballmesterskap

Sluttspill i fotball finner bare sted 1/24 av tida. Derfor går det så lenge mellom hver gang, at du kanskje har glemt disse fem tingene.

Publisert Oppdatert

Endelig! Vi har ventet i to år på denne kvelden. Endelig skal kontinentets beste fotballag møtes til kamper som faktisk betyr noe. Før du går i fullstendig lykkekoma, bør du likevel huske på disse punktene:


1 Du må jobbe
Vi lever i et samfunn hvor makthaverne villig stenger hele landet for å feire en 2000 år gammel torturhenrettelse, men når kontinentets største magikere samles for å holde oppvisning i verdens vakreste idrett, er det ikke engang fellesferie. Før du poster en halvveis fornærma kommentar om at “Selvsagt planlegger man i forveien og har fire ukers ferie til gode til fotball-EM”: Skadefryd er ikke pent.


2 Overraskelseslaget kan stinke
I VM er overraskelseslaget nesten alltid en positiv overraskelse. Det er som regel relatitvt ukjente land og spillere som varter opp med gladfotball vi i Norge bare kan fantasere om. I EM har overraskelseslagene slett ikke alltid vært like positive, hvilket kan illustreres med et ord: Hellas. EM 2004 var et såpass stort antiklimaks at jeg fremdeles ikke bryr meg om hvem som vinner mesterskapene, så lenge det er noen som spiller angrep av og til.


3 Bakkekontakt oppstår
Hvert eneste sluttspill starter med at mange av oss gremmes over at ikke Norge er med. Så ser vi hvilket interplanetarisk nivå de andre lagene ligger på, og innser at det er passe usansynlig at vi skal kvalifisere oss neste gang. Da kan det av og til kjennes litt surt å se Spanias utsøkte pasningsspill, Tysklands fantastiske kontringer og Ronaldos utrolige skuddfot. Vi vet jo så inderlig godt at vi aldri vil se vår egen nasjon produsere noe så vakkert.


4 Stjernene svikter
Det er utrolig vanskelig å tippe før et mesterskap. Grunnen til dette, er blant annet at det er nesten umulig å forutse hvem av de utallige verdensstjernene som fortsatt er i form. Noen vil kanskje si at stjernene som ankommer mesterskap i feriemodus, er late og giddalause. Men tenk dere om: Mesterskapene foregår i ferien til spillere som allerede har spilt 60 kamper på under et år. Da skal det uvanlig mye vilje, motivasjon og litt flaks til for å være motivert og i toppform. Likevel er det et antiklimaks å se en spiller som man vet er fantastisk god, levere middelmådige kamper på rad og rekke.


5 Men det er fortsatt helt fantastisk!
De fire ovenstående punktene er ting som kanskje kan være litt irriterende, men de er fortsatt rene bagateller! Selv om EM-vinneren spiller 0-0 i kvarten, semien og finalen; selv om dommerne gjør hårreisende avgjørelser som sender feil lag ut av mesterskapet; selv om hooligans går amok mellom hver kamp: Det er sommer, det er øl på krana, og det er magi på TV nesten hver eneste dag. Livet leker!


Mer moro:

20 ting bare fotballsupportere kan

Folk som elsker fotball har talenter andre ikke har tenkt på å drømme om...


De 5 underligste straffesparkene

Sette ballen enkelt i hjørnet? Pfff....!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen