Nok er nok:

5 Oldboysspillere som burde gitt seg

Publisert Oppdatert

Fotball er et såpass lukrativt yrke at det ikke burde være nødvendig å dra karrieren ut i det evige. Likevel finnes det noen spillere som holder det gående til lenge etter at de burde gitt seg.

Fotball er et ubarmhjertig yrke. For mange spillere er det kort vei fra karrierens høydepunkt til de legger opp, for andre burde det ha vært kort vei. Men til tross for tempoproblemer som et pinnsvin på motorveien holder de hardnakket ut i stadig mindre glamorøse klubber og ligaer. Her er fem spillere som burde lagt opp en god stund før de gjorde det.

Roberto Carlos
Legende i Real Madrid, gikk deretter til tyrkisk fotball, deretter tilbake til Brasil, før han endte opp i russisk liga hvor han fremdeles spiller. Å se Carlos i russisk liga er som å se Hemingway skrive for Se&Hør.

Jens Lehmann
Etter noen såpeglatte år i Arsenalburet dro han til VFB Stuttgart hvor han ikke akkurat var noen suksess. Var så nærsynt i slutten av tiden i VFB at han tok feil av toalettet og målgården. Nå er han tilbake i Arsenal i en alder av 41. Selv Arsene Wengers mor ber daglig til høyere makter om at Arsenal snart kjøper en skikkelig keeper.

Romario
VM-vinneren fra 1994, og av Johan Cruyff omtalt som geniet i 16-meteren, spilte for en del mindre klubber på tampen av karrieren. Den minste av disse var sansynligvis Adelaide United. Strandfotballen i Rio holder høyere nivå enn australsk serie og han burde kanskje holdt seg til førstnevnte.

Robbie Fowler
Fowler er en ekte Liverpool-legende, kjent for å ha vært spilleren som gjerne tok en pils med fansen, som dessverre ble offer for Gerard Houlliers manglende tiltro til ham. Var innom en rekke engelske klubber, men endte til slutt opp i Australia hvor han spilte for Perth Glory og Queensland Fury. Er for tiden kontraktsløs, men ubekreftede, useriøse rykter sier at Viking nå vurderer ham. Hva er galt med pensjonisttilværelse?

Tore Andrè Flo
Flo var en av de aller beste spillerne på et svært godt Chelsea-lag og utgjorde en fryktet duo med Gianfranco Zola. Deretter gikk det nedover: Han ble solgt til Rangers, ble ikke noen suksess og ble solgt til Sunderland hvor han også floppet. Var deretter innom Siena, Vålerenga og Leeds, før han avsluttet karrieren med ikke å få kontrakten forlenget med Milton Keynes Dons. Et trist sorti for en av norges beste spisser noensinne.


Ja, vi vet det: Det er mange flere spillere som kunne vært nevnt. Hvilke som burde vært med kan du informere oss om i kommentarfeltet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning