stjerneberter:

5 gode grunner til å like Science Fiction

Publisert Oppdatert

Er science fiction reservert for nerder og geeks? Langt i fra! Her kommer listen over gode grunner til å elske sjangeren, og det har ingenting med verken science eller fiction å gjøre!

Man trenger ikke å like science fiction for å like science fiction. Forvirret? Dette handler nemlig ikke så mye om verken vitenskap eller fiksjon, men heller om hvem som besetter de kvinnelige rollene i disse seriene og filmene.

For det er jo gjerne slik, at dersom vi ikke skjønner en dritt av historiene om romvesener, parallelle universer eller post-apokalyptiske scenarioer, så har skaperne likevel gjort sitt for å fenge oss. Pupper er stas uansett. Og kanskje spesielt i vektløs tilstand. Vi har laget en liten oversikt over hotte stjernebabes.

Stargate

Stargate franchisen har etterhvert vokst seg stor, med originalfilmen fra 1994, og tre TV-serier som hittil strekker seg over 17 sesonger, samt to filmer. Dermed har vi et drøss med kvinnelige lekkerbiskener i bi-roller å sikle etter. Ingen av dem har vel klistret trynene våre til skjermen som Amanda Tapping i rollen som den tøffe og glupe Samantha Carter, som tar seg godt ut i både militær uniform og, kremt, mer minimalistiske kledeboner. I senere tid har også Julia Benson som Vanessa James i Stargate Universe gjort oss opprømte, av to mye tydeligere grunner...

Battlestar Galactica

Denne nyinnspillingen av klassikeren fra 1978 startet livet som en miniserie, og vi tviler ikke på at den blonde drapsmaskinen Number Six (spilt av Tricia Helfer) var en av hovedgrunnene til at det resulterte i ytterlige 4 sesonger, to filmer og en spin-off serie. Blant andre nevneverdige karakterer finner vi også piloten Sharon Valerii (Grace Park), og Number Three, portrettert av Lucy Lawless, som også tidligere har gitt oss pustevansker i rollen som krigerprinsessen Xena (og som VIRKELIG tar´n helt ut i Spartacus: Blood and Sand - RT).

Star Trek: Deep Space Nine

Plutselig ble vi veldig glade i de militære uniformene i serien, da Terry Farrell inntok rollen som den frisinnede Jadzia Dax. Vi klarte til og med å se bort fra faktumet at kroppen var bebodd av en 300 år gammel snegel. Dax-symbioten hadde også tidligere hatt bolig i mannekropper, noe som førte til en spesielt interessant episode med en "tidligere bekjent" ved navn
Lenara (se episode 6 i den 4. sesongen). I andre nevneverdige roller finner vi Kira Nerys (Nana Visitor) og den søte Ezri Dax (Nicole de Boer) som kom inn i slutten av serien.

Doctor Who

Denne nærmest evigvarende serien ble vekket til live igjen i 2005, da Cristopher Eccleston inntok rollen som den niende doktoren. Ganske utradisjonelt, har det vært mange forskjellige som har besatt denne rollen, men for den mannlige delen av befolkningen, er det kompanjongene hans som har fanget oppmerksomheten vår. Martha Jones (Freema Agyeman), Amy Pond (Karen Gillan), og ikke minst Rose Tyler (Billie Piper) har gitt oss en merkelig trang til å leke doktor...

X-Files

Gillian Anderson i rollen som FBI-agenten Dana Scully klarer aldri helt å nå toppsjiktet blant de vakreste kvinnene innen sjangeren, som oftest av den teite grunn at hun til stadighet var veldig påkledt i serien. I stedet trollbandt hun oss med et vanvittig talent, og spenningen mellom henne og partneren hennes Fox Mulder (David Duchovny). Spør en mannlig agent hvorfor han tok jobben, og den mest ærlige av dem vil garantert liste Scully som hovedgrunnen...

Det er mange flere å ta av, og vi nevner i fleng... Nei, forresten. Det kan dere gjøre. Dersom det er noen dere savner, så skyt opp raketten i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning