5 brettspill du ikke trodde eksisterte

Glem stigespill og Ludo, disse fem brettspillene er ren galskap!

Publisert Oppdatert

Høsten lurer rundt hjørnet som en blotter med dårlig impulskontroll, og dermed er det (snart) slutt på late sommerdager med minimal påkledning og utendørsaktiviteter.

Det er likevel ingen grunn til å sutre, så lenge du kan tilbringe sure kvelder innendørs med geniale/gale brettspill.

Se bare de finfine eksemplene vi fant på Internett!

Bite the bullet

Russisk rulett kan bli litt vel spennede for enkelte av oss, men denne varianten prøver vi gjerne. "Bite the bullet" bytter ut seksløper og grovt kaliber med 12 kuleformede sjokoladebiter og en terning. Selvfølgelig er det en hake, dette er tross alt ikke bare en tungvint måte å spise sjokkis.

En av sjokoladebitene er nemlig stappet full av kruttsterk chili, og hvem som ender opp med munnen i brann, kaldsvettende i fosterstilling på dass er det terningen som bestemmer. I stedet for å skrubbe hjernemasse av tapeten, kan man altså ende opp med å svabre spy fra gulvet. Det er tross alt å foretrekke.

Du kjøper spillet for eksempel her.

Ghettopoly

Vi trodde dette bare var tullball og fjas, men det ser da ut til at spillet kan bestilles fra nettsiden. Kort fortalt er dette klassikeren Monopol satt til ghettoen i USA, med alt det innebærer av sjarmerende elementer som narkoreir (istedet for hus og hoteller), "pimps and hoes", maskingevær, med mere.

Å betale beskyttelsespenger til strøkets gangster høres litt verre ut enn å betale 16 kroner fordi man står parkert på Slemdal stasjon- det høres også utrolig mye morsommer ut!

Du kan (visstnok) kjøpe spillet her, men løp og kjøp: Nettstedet hevder at de har noen få eksemplar igjen, av alle som ble laget. Det kan selvfølgelig ren svindel og bedrag, i spillets ånd.

Redneckopoly

På samme nettsted som selger Ghettopoly kan man også bestille det beslektede Redneckopoly. Her kjøper man husvogner i stedet for hus, lager hjemmebrent og crystal meth, og blant brikkene finner vi blant annet haglegeværet, en boks med skråtobakk, en monster truck og andre bondske innslag. 

Nettstedet hevder å ha noen eksemplar igjen også av dette spillet.

Swack!

Alt var bedre før, og brettspill er intet unntak. Swack! fra 60-tallet minner mer om et torturredskap enn underholdning for hele familien, og det høres jo helt fantastisk morsomt ut.

Formålet med spillet var å lure små ostebiter av plast ut fra en svær musefelle. Og dersom man ikke var stø på labben, smalt musefella over fingrene.

Vi har dessverre ikke lykkes i å spore opp et eksemplar av spillet hverken på Ebay eller andre steder. Skrik ut dersom du har et liggende!

Capital Punishment

Brettspill med et tydelig politisk innhold hører vel til sjeldenhetene. Med mindre man velger å se på stigespill som en metafor for samfunnet, klasseskiller og hvor raskt man kan klatre til topps - eller stupe mot bunnen. Eller noe sånt. 

Capital Punishment skiller seg i så måte kraftig ut. Spillet ble lansert i 1981, tilfeldigvis det samme året som Ronald Reagan inntok Det hvite hus i USA, og tidsånden oser av spillet. Målet er å lede fire kriminelle til passende straff: Livstid i fengsel, "Death Row" (altså dødscella), eller strake veien til den elektriske stolen.

Motspillerne kunne imidlertid stikke kjepper i hjulene, ved å bruke sine to utdelte "liberalere" til å få skurkene ut av fengsel, og tilbake på gaten.

Underholdning OG moral på én gang, altså! Det finnes sikkert noen eksemplar av disse i omløp, med mindre Dick Cheney har kjøpt opp alle sammen. Dersom du skulle ramle over Capital Punishment tar vi gjerne en runde sammen med deg!

Dette er altså noen av de rareste brettspillene vi har funnet fram til. Men det finnes haugevis av andre tvilsomme spill der ute. Har du andre eksempler er det bare å skrike ut - som om du satt i den elektriske stolen - i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen