fine tips:

4 helgeblemmer

...som du helst bør unngå!

Publisert Oppdatert

For den voksne delen av leserne våre, er den følgende listen dessverre full av velkjente fenomener...

Det er helg, og det skal feires sammen med gode venner. Ingen vet hvilke frukter kvelden og natten kan by på, men én ting er sikkert: det kommer ikke til å leve opp til forventningene.

Men hvordan unngå å våkne opp dagen derpå på glattcelle med ballett-strutteskjørt og en kølle sprittusjet i panna? Lett.

Vi tar deg i hånden og leier deg gjennom en helaftens muligheter og fallgruber.

NB! Dette er verken ment som skremselspropaganda eller en oppfordring til flatfyll.

1. Dørene lukkes

Selv om du vet godt når ølsalget og ditt lokale vinmonopol stenger, så klarer du å komme noen usle minutter for sent. Som en liten bortkommet unge står du utenfor og banker på døren, mens de ansatte inne i varmen tapper på klokken og hånler av deg.

Hva skjer?: Du har ikke tenkt å la slike bagateller stoppe deg, og finner fram den støvete rødvinsflasken du fikk av sjefen til jul for fire år siden. Det ligger også noen rester av en tranebærlikør og en merkelig flaske med noe som både lukter og ser ut som spylervæske. Lykke til...

Tips: Dediker litt plass i kjøleskapet til tøysevann. Det er jo tydelig at skuffene der inne er ment for sekspakninger og ikke grønnsaker.

Neste: Vorspiel.

2. Kaptein Vorspiel

Du kommer litt seint, og ser på tilstanden til de andre festdeltakerne at du er den eneste som holder intelligensen noenlunde over sportspubnivå. Du setter drikkevarene trygt i fanget, spretter første flasken, og starter innhentingen med et høyt tempo...

Hva skjedde?: Du våkner på baderommet, lite flatterende dandert rundt vasken, halvveis oppi badekaret, eller i fosterstilling rundt dass. Stillheten i huset/leiligheten tilsier at de andre har dratt til by'n, og lukten på klærne dine tilsier at fasilitetene har vært i bruk etter at du sovnet der.

Tips: Den som drikker fortest, blir først full. Den som blir først full, kommer til å bli utsatt for ganske pinlige skøyerstreker, som deretter blir foreviget i et Facebook-album. Styr heller skuten trygt i havn og vær den med en aktiv sprittusj-arm.

Neste: Ute på byen

3. Kort eller kontant

Det er dyrt å ha det gøy på norske utesteder. Den gylne regelen er; jo mindre serveringsstørrelse, dess dyrere dråper. For å spare deg selv hodebryet med å regne, vifter du med plastikken hver gang du går til baren. Siden du tidligere på kvelden har kjørt en stødig diett med billig øl/hjemmebrent, frister det plutselig med noen skikkelige, fargesprakende drinker og noen shotter med svindyr årgangswhisky...

Hva skjedde?: Du våkner opp på et busstopp noen kilometer hjemmefra, og husker etterhvert at du etter en veldig kort tur innom en taxi fant ut at du ikke hadde dekning på kortet. De fargerike drinkene kom i retur i løpet av natten, og har laget et abstrakt maleri på klærne dine og asfalten under benken du sovnet på etter å ha forsøkt å gå hjem. Heldigvis er barregningen du har i lommen lang nok til å tørke deg selv med...

Tips: Skru på sjarmen og la noen andre spandere på deg. "Jeg tar neste runde" er en frase du kan dra hele natten, for ingen kommer til å huske hvem sin tur det er uansett.

Neste: Hva nå?

4. Nattmat

Ingenting gjør deg mer sulten enn en variasjon av fargerike drinker, en runde på byens svetteste lokaler, og skuffelsen av å stå tomhendt igjen i taxikøen med en rakett i buksen. Av en eller annen grunn føler du deg skikkelig tøff når du bestiller den største tilgjengelige varianten av din utvalgte søppelmat, og klarer knapt å vente til å komme hjem for å stilne sulten.

Hva skjedde?: Du våkner opp neste morgen med mais i ansiktet og skjortelommen, buksen full av det du inderlig håper er kebabsaus, og en ånde som kan smelte hull gjennom et bankhvelv. Colaen har selvsagt veltet ned i sengen, siden du satt den ytterst på nattbordet, uten å skru på korken.

Tips: Ikke ta med deg kebab til sengs! Spar heller appetitten til et realt festmåltid dagen derpå.


God helg, drikk forsvarlig, og husk å holde hviledagen hellig!

Mer:
Reelle sjekketips! Ikke noe av det vanlige fjaset.
• Tenkt å ta nattbussen hjem? Her er tipsene du trenger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning