Ny teknologi:

3D uten 3D-briller!

Lei av å se ut som en idiot når du ser på 3D-film? Ny teknologi kan hjelpe deg.

Publisert Oppdatert

Hvem ønsker vel ikke å se 3D-filmer uten de hipster-aktige brillene man må ha på? Nå ser det ut til at teknologien har kommet såpass langt at man slipper det!

I en youtube-video som allerede nærmer seg 5 millioner visninger, virker det som om brasilianske forskere har klart å komme forbi det estetiske hinderet som 3D-brillene medfører. Ved hjelp av noen duppeditter vitenskapsmannen Francois ved Jonathan Post Productions har festet til hodet, får han øynene til å blinke i samme takt som flimringen fra 3D-TVskjermen. Resultatet ser både interessant og ikke så rent lite uhyggelig ut:

</p> <p>Men diskusjonen går høyt. Er dette reelt eller en godt utført fake. Vi valgte å etterforske saken. Ved hjelp av litt gutteromsteknologi, dette tilfellet en sinusbølgeforsterker koblet via USB til en synapsekonfigurator funnet på <a href="http://www.arngren.net">www.arngren.net </a> bestemte vi oss for å lage en enklere versjon. Og resultatet ble faktisk bedre enn vi hadde turt å håpe i våre villeste fantasier:</p> <p> <iframe frameborder="0" height="287" src="http://www.youtube.com/embed/xDeh9_kF6sQ" title="YouTube video player" width="460"/> </p> <p>Vi regner med at vi i versjon 2.0 vil ha klart å luke ut noen av de verste bugsene, som for eksempel ganske drøye spastiske anfall. Noe som sannsynligvis kom av å ha sett litt for lenge på nettstedet <a href="http://www.arngren.net">www.arngren.net</a>.</p> <p> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen