500 favoritter:

20 år med Pondus!

Det feirer vi med en skikkelig murstein av en bok

Publisert Oppdatert

Fra sin spede begynnelse på gutterommet på Sotra for 20 år siden og frem til herrerommet på Askøy senest i går, da vi mottok stripe nr 4701, har Frode Øverli skapt humorhistorie med Pondus. Og det skal vi feire!

Skal vi være så freidig å komme med en riktig tabloid påstand? Ja, det skal vi:

Uten Pondus hadde NAV-køene vært mye lengre!

Det er takket være Øverlis banebrytende arbeid at andre latsabber som heller liker å tegne kruseduller enn å gjøre ærlig arbeid, faktisk har klart å tjene penger på strekene sine.

Hør bare: Gjennom Pondusbladet har seriebransjen klart å dyrke frem en rekke avleggere som har fått egne blader og album: M, Radio Gaga, Hjalmar, Kollektivet, Eon, Rutetid og siste skudd på stammen LUNCH. Disse hadde aldri klart å blomstre opp om de ikke var blitt godt gjødslet av Pondus, for å bruke et vart bilde.

For å feire denne bautaen, denne obelisken, denne mursteinen innen norsk humor, vurderte vi å lage både en bauta og en obelisk til hans ære. Men vi landet på en murstein:

Pondus 500 Favoritter.

 

Som tittelen så kløktig viser til, har vi samlet 500 av våre favoritt-Pondusstriper i en bok, som sies å være halvparten så tjukk som Norges Lover, men minst dobbelt så morsom.

Et fremskutt utvalg kvalifiserte synsere fra redaksjonen og et knippe utvalgte fans har plukket ut de stripene som har fått dem til å gapskratte høyest.

Resultatet er blitt en humoristisk dannelsesreise gjennom 20 år med burugler, nattlige eskapader, fylleanger, tosifret promille, befolket av tidenes kanskje drøyeste persongalleri.

Men Pondus er mer. Innimellom nattblomster med utagerende tannstilling og pupper som kameleonøyne finner man også de rolige familieøyeblikkene, de som gjør at lattertårene iblant blander seg med et lett tilfreds melankolsk sukk.

Disse 500 stripene er det som er våre favoritter. Du har kanskje noen helt andre. Det er det som er det perfekte med Pondus. Det er noe for alle der.

Alle kan kjenne seg igjen i Pondus – selv om alle kanskje ikke burde...

Denne boka kan også brukes som dørstopper.

Pondus 500 favorittstriper er i salg NÅ!

Har du forresten lyst å være med på
Pondus Jubileumsfest? Vinn billetter her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen