11 Grunner til at norsk fotball er som den pleier å være...

Norsk fotball stinker som vanlig som aldri før. Hvorfor? Her er elleve grunner....

Publisert Oppdatert

Norsk fotball er som vanlig ute på en langvarig bærtur. Her er elleve ting som stinker med vår praktisering av nasjonalsporten.

1 Eliteseriens toppscorer er 37 år gammel,
og spiller for en klar nedrykkskandidat. Han er selvfølgelig god, men burde forlengst vært forbigått av yngre rivaler!

2 Vi har fjerna kvaliken.
Til tross for at lag som Fredrikstad, Odd og Vålerenga har gått på trynet ned i Adecco via kvalik, bestemte ett eller annet lyst hode i NFF seg for å bli kvitt den. Forstå det den som kan!

3 Mange vil ha færre lag i Eliteserien.
Noen tror dette vil øke kvaliteten. Det kan like gjerne føre til at spillerne må jobbe mindre for lønna, og enhver sammenraska gjeng med middelmådigheter kan vinne serien hvis de får flyt og medgang.

4 Billettprisene er oppblåste.
Du får en måned med alle Premier League-kampene, direkte i stua, for prisen av 90 minutters novembergjørmebryting på Åråsen.

5 Kampene spilles når det passer TV-selskapet.
Vi er ikke motstandere av kamper på TV, men vi er større tilhengere av supportere på stadion. Du skal ha en rimelig grei sjef for å kunne være bortesupporter på Alfheim eller Lerkendal en mandag kveld.

Flere punkter? Sjekk side 2!

6 Lønningene er oppblåste
Greit nok, de er på vei ned, men fremdeles kan en benkeslitende 19-åring lett tjene bedre enn foreldrene sine...

7 Sponsorene er ustabile
Klubber som Notodden, Nybergsund og Randaberg ble plutselig drevet etter halvprofesjonell modell. Så lenge sponsorene hadde penger...

8 Det er for mange utlendinger
Etter dagens reglement kan en norsk klubb ha elleve utlendinger i stallen. Vi må snart tørre å velge mellom et best mulig landslag eller en hjemlig serie med "stjernespillere"...

9 Panikkjøpene lever videre
i hvert fall i de store klubbene. Hvor mange millioner ga Vålerenga for 31 år gamle Pall Gunnarson? (Som de egentlig ikke trenger med skadefri stall og Mos tilbake...)

10 Klubbene lager arrangementer
I den evige jakten på flere tilskuere lages det arrangementer med fotballkampen som et høydepunkt på slutten. Tenk om man kunne brukt ressursene man nå setter inn på utenomsportslig underholdning, på en dugelig juniortrener eller tre?

11 Vi kopierer de verste aspektene fra Premier League
Premier League er nemlig også et sponsor- og TV-styrt økonomisk luftslott. Vi kopierer idiotien, men glemmer den hundreårige tradisjonen med spillerutvikling, lokal forankring og udødelig engasjement som ligger til grunn.....

Vil du lese mer om fotball? Sjekk ut årsakene til at norske klubber flopper i Europa, eller le deg gjennom Tippeligaens 10 verste kjøp!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning