vel fortjent:

100 000 flis til Flis!

Årets Pondus-pris har gått til en gammel ringrev i gamet, Øyvind Sagåsen. Vi gratulerer!

Publisert Oppdatert

Glem Nordisk Råd! Glem Nobel! Øyvind Sagåsen får endelig litt av respekten han fortjener, i form av årets Pondus-pris. Mannen bak hysterisk morsomme Radio Gaga kan nå le hele veien til banken, 100 000 kroner rikere.

Pondus-prisen er Egmonts og Frode Øverlis årlige seriepris. Den ble delt ut for første gang i fjor, og gikk da til Børge Lund, mannen bak Lunch. I år er det Øyvind Sagåsen som kan møte gjeldsinnkreverne i døra etter sommeren med nytent sigar og bling i tenna.


Unge og talentfulle... scratch that... Talentfulle... øh... ok. Fulle Øyvind Sagåsen har i alle år vært en bunnsolid mann å ha med på serielaget. foruten å være sannsynligvis en av verdens hyggeligste personer, har han et humoristisk talent og en strek som oser profesjonalitet. Det var jaggu på tide at fyren får en påskjønnelse.


Eget seriebyrå
– Jeg er ikke bortskjemt med å vinne, verken i lotto eller yrkesrelatert sammenheng, så dette var stor stas. Respekten min for Frode er så stor, at denne prisen smaker spesielt mye av fugl, sier Øyvind, når vi endelig får overbevist ham om at dette ikke er nok en spesielt ondsinnet practical joke.

– Du er en av de få i dette landet som kan leve av å lage tegneserier på fulltid. Hva er historien bak Øyvind Sagåsen?
– Jeg kommer fra Odda, og var så heldig i min grønne ungdom at verdens frekkeste mann, Kristian Walters, flyttet dit fra London. Sammen startet vi Norsk Seriebyrå og bygget oss veeeldig gradvis opp de neste 20 årene. Vi satt kanskje aldri på den store hit’en, men har vært publisert i omtrent alle trykksakene i Norge.


Radio Gaga
– For våre lesere er du mest kjent for Radio Gaga. Hvordan synes du selv at serien har utviklet seg?
– Radio Gaga er et ærlig forsøk på å sette sammen en serie der jeg visste jeg ikke ville gå tom så fort. Redaksjonsmiljøet kjenner jeg godt. Karakterene er jeg blitt mer kjent med nå, og dermed har de blitt mer tydelige og helstøpte – og mer ekstreme. Størrelsen på fiaskoene blir større. Serien blir derfor lettere å skrive, og det er et godt tegn.


Album-aktuell
– I månedsskiftet kommer det et nytt Gaga-album. Hvorfor bør folk kjøpe det?
– Jeg har fått masse tilbakemeldinger på at serien gjør seg godt i album. Sekvensene kommer veldig godt til sin rett der. Og selvsagt jobber jeg med ekstramateriale til albumet, en spesialhistorie.
Øyvind vet allerede hva pengene skal gå til. Nemlig ei hytte. Ei sofaputehytte på altanen. Og bleier til halvannet år gamle Trond.
Med Pondus-prisen på kontoen, trenger ikke Trond begynne å gå på do før han blir konfirmert.

Frode Øverli om prisvinneren:
Øyvind fikk Pondus-prisen fordi juryen var dørgende fulle da avgjørelsen falt. Neida. Han er i besittelse av en drivende vittig penn både på manus- og tegnesiden, og har kanskje fått litt for lite cred oppigjennom. Kort sagt får han Pondus-prisen fordi han fullt ut fortjener den. Finnes det egentlig noen bedre grunn?

Vi gratulerer Flis med prisen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen