Norge rundt med latterkrampe:

10 steder vi er glade vi ikke bor!

Diskusjonen går høyt om stygt prat i media. Er det rart det blir griseprat, med norske stedsnavn som dette?

Publisert Oppdatert

Krinken fått smekk på pungen fordi det er for mye griseprat den siste tiden, og dermed startet en debatt om bannskap og lignende svineri i media.

Vi skal ikke blande oss inn i selve debatten (men kom gjerne med innspill i kommentarfeltet!), men vi føler for å påpeke noe de fleste ser ut til å ha glemt: Hvis man tar en titt på lokale stedsnavn rundt omkring i landet er det jaggu ikke rart at enkelte er litt stygg i kjeften. Se bare på eksemplene nedenfor! 

Hurrahølet, Askim
Man trenger ikke veldig grisete fantasi for å tenke koffert i dette tilfellet. ”Heisann, bra helg?” ”Jada, tilbrakte hele helgen i Hurrahølet.” Stedets claim to fame er blant annet at det har en av landets største Rema 1000-butikker. Størrelsen teller tydeligvis for Hurrahølet.

Fredagshølet, Hvaler

I området finner man også bukta Kjerringskrevet. Jeg tror kanskje begge gikk i parallellklassen min på videregående.

Om man ikke har hellet med seg her, kan man dra sørover til Flekkefjord og teste ut Horevika.

Brøhaug, Eidsvoll
Folkene som sogner til Brøhaug gjør sikkert narr av folk som bor på Brødløs ved Halden. ”Æda-bæda, vi har gjærbakst! En hel haug!”

Store Møkkalasset, Hvaler
Hvis vi hadde måtte bosette oss i området hadde vi nok foretrukket Lille Møkkalasset. Nei, vi kødder ikke, begge stedsnavnene finnes.
Må for øvrig ikke forveksles med øya Møkkalasset i Arendal Kommune, som blant annet kan skilte med Ytre Møkkalasset fyr.

Ræva, Troms
”Var det ikke Kjerringsanda du dro til i helgen? Var det bra?” ”Nei, det var Ræva”.

Kukmyran, Møre og Romsdal

Kukmyran på Google Maps. Etterbehandling av www.pondus.no

...som for øvrig ligger i nærheten av Surnadal. Med tanke på de planlagte kommunesammenslåingene er det kanskje fare for at dette ender som Surnakuk.

Jokkeluft, Alta
Her kan det selvfølgelig dreie seg om en viss Pondus-karakter som har inntatt den sedvanlige nattmat-kebaben etter en fuktig bytur. Det kan også hende at stedsnavnet har en helt annen forklaring.
Et stykke unna, ved Evenes, finner man Jokkegropa. Kan det ha samme historiske bakgrunn som tidligere nevnte Kukmyran i Møre og Romsdal? Eller Kåtmyra i Nordland? I Tana har de Luftjok, som muligens er en variant av luftgitar.

Rompeskogen, Sandnes
”Her er varselet for Rompeskogen: Flau bris, liten sjanse for sol. Muligheter for store mengder bløte vitser på fredag.”

Spermbanken, Nesodden

Beklager, du har nådd din uttaksgrense.

De som vil gjøre et innskudd må for øvrig huske svømmeføttene; Spermbanken er en banke i sjøen utenfor Nesodden. Man må altså tåle å bli våt dersom man skal besøke Spermbanken. 

Skrukkefylla, Oppland

Hva er dette, da? Else og Gunther på happy hour? Man skulle tro hele området var basert på Jokke og familien, ikke langt unna ligger nemlig Styggedalen. 

Du har kanskje ikke fått så mange nye argumenter å bruke i diskusjonen angående offentlig banning, men du bør ha fått dosen av bløt humor for i dag. Om nivået på humoren ikke levde opp til din standard (det er jo godt mulig, jeg skal innrømme såpass), kan du alltids sikre deg med et abonnement på Pondus.

Abonnér på Pondus, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen